E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis12 banka için şok suçlama---

12 banka için şok suçlama

12 banka için şok suçlama
01 Nisan 2014 - 15:24 borsagundem.com

ABD ve Karayipler’deki bir grup yatırımcı manipülasyon suçlamasıyla 12 bankaya dava açtı

Sayıları onun üzerindeki bir grup büyük yatırımcı döviz fiyatları üzerinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 12 bankaya karşı dava açtı.

New York’un idari Güney Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesi’nde görülecek olan dava ABD ve Karayipler’deki bir grup yatırımcı tarafından açıldı.

Davacı yatırımcılar söz konusu bankaları 2003 Ocak’tan bu yana komplolarını yürütmek ve döviz fiyatlarında ayarlama yapmak üzere kendi aralarında chat odaları dahil kısa mesaj ve e-posta yoluyla haberleşmekle suçluyor.

Davalı bankalar Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs., HSBC, J.P. Morgan Chase, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland Group ve UBS’den oluşuyor.

Söz konusu bankaların temsilcilerinin konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 12banka25 Eylül 2016 20:47

    Bu işin sonu kötüye varacak demiştim ve artık tüketici için tazminat zamanı

  • ali uzun01 Nisan 2014 17:05

    demek dümen heryerde aynı dümen...en babası bile ky yla kedi fare gibi i oynuyor..

  • hilmi onsoz01 Nisan 2014 17:03

    bankalar ve araci kurumlar'i hisselerin buyuk bir cogunluguna sahip.kucuk yatirimci'nin ise hisselerini ya araci kurumdan ya da bankadan aliyor.araci kurumlardan alinan hisseler'i size verilen ozel bir program sayesinde aliyorsunuz (5 kademe kadar derinligi gorebildiginiz).isin bankacilar ve araci kurumlar tarafindan en guzel yanida bu cunku bu ozel program sayesinde adamlar kimin kac lot aldigini,hisse basi maliyetini ve en onemlisi yukseltecekler'i hissselerde sert bir sekilde oynayarak kucuk yatirimciyi kacirmayi.bunun disinda hacimli hisseler ile borsayi yukseltirken diger hisselerde yapragin dahi kipirdamamasini(hisseye makas atarak) yapabiliyorlar. bu ozel programlarin diger bir guzel taraf'i ise kucuk yatirimcilarin hareketlerini toplu olarak ve ya kisisel bazda analiz edebilmeleri ve kucuk yatirimciyi bir balik surusu gibi yonlendirebilmeleridir.isin medya kismi ise soyle calisiyor, makas attiklari ve hareketsiz biraktiklar'i hisselerin cogunu kucuk yatirimcidan topladiktan sonra medya da haber cikartilarak bu hisseler'i yuksek fiyata tekrar kucuk yatirimcilar'a satiyorlar.hisse alan ve ya satan cogu kisinin yorumlarinda gecen,ben hisseyi aldim dehset dustu ya da ben hisseyi sattim deli fiyatlar'a ciktinin aciklamasi budur.bu arada bu kurumlar'i denetlemesi gereken spk'yi ise orhan pala'nin bir yazisinda anlattigi uzere randevusuz kabul etmiyorlar.bu arada ati alan birak uskudar'i avusturalyayi gecmis oluyor ve olan her zamanki gibi borsada 3 kurus'unu degerlendirmek isteyen kucuk yatirimcinin yasal nitelikli dolandiricilik ile basbasa kalmasina ve zar zor biriktirdigi 3 kurus paranin ardindan aglayisi ile son buluyor.kredi cekerek borsaya girmeyi ve burada para kazanmayi dusunen kucuk yatirimcilar'a tekrar degil 20 defa dusunmelerini oneririm.

  • cem duru01 Nisan 2014 16:23

    bizim piyasadakiler daha uyanamamis ama yurtdisindakiler en son uyanmis olaya.helal olsun vallaha adamlara.bizim bankacilar ve araci kurumlari hem banka hem de hisse fiyatlarinda gayet guzel oynama yapiyorlar. karisan edende pek yok.bir piyasayi 10 tane hisse ile kaldirip doviz fiyatlarini dusurup sonra ky tam hisseye giriice tam tersini yapabiliyorsan op de basina koy.ohh ne guzel dumen vallaha.normal bankaciliktan kazandiklari paranin 1000 katini adamlar borsa ve doviz ikilisinden kazaniyorlar.bizim koylu kurnaz'i ky yatirimci da borsa da 1 lirasini 5-10 a katlamayi hesap ediyor. bir guzel carpildiklarinda anliyorlar ama hanyayi konyayi.adamlar seytan'in allahi,kiminle asik atmaya calisiyorsa bizim garibanlar.

  • cakir01 Nisan 2014 16:07

    Gunaydin