Ana SayfaPiyasaÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı---

ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı

4 / 4
ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı
29 Mayıs 2017 - 10:55 www.borsagundem.com

15 HİSSE ÖNE ÇIKIYOR

Biz de vergi indirimlerinin ilk çeyrekte ilgili sektör ve şirketlere etkilerini inceledik ve söz konusu hisselerdeki son duruma baktık. İndirimin açıklanmasından bu yana bu sektörlerdeki 15 hisse BİST-100'ün üzerinde performans gösterdi. Bu 15 hisse, yüzde 15'in altına düşmeyen yüksek getirileriyle de dikkat çekiyor.

“İNDİRİMLERİN ETKİSİ YILIN KALANINA YAYILABİLİR”

Erol Gürcan/ Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü

BÜYÜME ÖNEMLİ: Ekonomik önlemler ile vergi indirimlerinin ilk çeyrekte beyaz eşya ve mobilya sektörlerindeki satışlara olumlu katkısı oldu. Vergi indirimlerinin eylül sonuna kadar uzatılması, olumlu etkinin yılın kalanına yayılmasını sağlayabilir. Bu önlemlerin ekonomik büyümeye kalıcı olarak katkısı görülmeye başlanacak olursa, bu sektörlerde olumlu performans yıl boyunca devam edebilir.

SON ÇEYREĞE DİKKAT: Ancak BİST-100'ün ve ilgili sektör hisselerinin seviyeleri, fiyatlara önemli ölçüde yansıdı. Eylül sonrasında ek uzatma gelmezse, öne çekilen talep ve üretici maliyetlerindeki artışlar nedeniyle yapılabilecek olası fiyat ayarlamaları, yılın son çeyreği itibarıyla sektör hisselerinin performansını geriletebilir.

TEDBİRLİ OLUNMALI: Bu nedenle olası yatırım kararlarında tedbirli hareket etmekte fayda var. Mutlaka bir 'zarar kes' (stop loss) seviyesi belirlenmeli ve buna riayet edilmeli.

Ceren Oral / Ekonomist Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)