Ana SayfaPiyasaÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı---

ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı

3 / 4
ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı
29 Mayıs 2017 - 10:55 www.borsagundem.com

VERGİ İNDİRİMLERİ

Endeksin yükselişinde etkili olan unsurlardan birinin de güçlü gelen 2017 yılı ilk çeyrek bilançoları olduğu ifade ediyor. Birçok sektörü ve şirketi ilgilendiren vergi indirimleri, teşvik ve destekler de bilançoları destekleyen önemli bir etken olarak dikkat çekiyor. Bunların başında ise şubat ayı başında Bakanlar Kurulu'nun kararıyla beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) indirimleri geliyor.

Hatırlanacağı üzere, 30 Nisan'a kadar beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan yüzde 6,7'lik ÖTV sıfıra çekilirken, mobilyada KDV yüzde

18'den yüzde 8'e düşürülmüştü. Nisan başında bu indirimler 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Konutta ise binde 9,48 olarak uygulanan gayrimenkul satış vaadi ve ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ait damga vergisi oranı sıfırlanmıştı. KDV oranı, rayiç değeri bin TL'ye kadar olan arsalar için yüzde 1, 2 bin TL'ye kadar olan arsalar için yüzde 8, 2 bin TL ve üzeri olan arsalar için yüzde 18 olmuştu. 150 metrekareden büyük konutların KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indiren düzenlemede son tarih de Mart 2017'den Eylül 2017'ye uzatılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)