Ana SayfaPiyasaÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı---

ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı

2 / 4
ÖTV ve KDV indirimleri 15 hisseyi yukarı taşıdı
29 Mayıs 2017 - 10:55 www.borsagundem.com

YÖN YUKARI

Şeker Yatırım analistleri, yurtdışı borsalardaki pozitif görünümün bu yükselişte etkili olduğunu söylüyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası risk alma iştahındaki artışın da 97.000 seviyeleri üzerine yerleşen endeksin tarihi rekor seviyelerini tazelemesinde önemli bir faktör olduğunu belirten Şeker Yatırım, endeksin yeni rekor denemelerini sürdürmesini bekliyor.

100.000 HEDEFİ

Tarihsel değerlemelere ve GOÜ piyasalarına göre yapılan karşılaştırmalar ise BİST'in iskontosunun halen çok yüksek olduğunu gösteriyor. Bu noktada İş Yatırım araştırma uzmanları, "BİST, TL bazında tarihi zirvesini kırsa da uzun dönemli TL cinsinden zirveler ve dipler çok anlamlı değil. Çünkü Morgan Stanley Capital International (MSCI) Türkiye Endeksi'nin dolar bazında ve/veya GOÜ'lere göre değeri, tarihsel ortalamaların halen çok gerisinde" yorumunu yapıyor.

İş Yatırım, BİST'in iskontosunun GOÜ'lere göre tarihsel ortalaması olan yüzde 18'lere gerilemesinde jeopolitik risklerin azalmasıyla birlikte ABD ve Avrupa ile ilişkilerin normalleşmesinin etkili olabileceğini öngörürken BİST'teki hedef değerini ise yükseltiyor. Kurum, bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Önümüzdeki 12 aylık hedef değerimizi, zayıf dolar, düşük ABD faizlerinin GOÜ'lere para girişini desteklemesi ve şirket kârlarının beklediğimizden güçlü seyretmesiyle yüzde 10 artırarak 97.000'den 107.000'e çıkardık. Ancak hedef değer artışına rağmen getiri potansiyeli, yüzde 16 olan öz kaynak maliyetinin altında kalıyor."


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)