Ana SayfaPiyasaYeni haftada gözler ‘faiz’de olacak---

Yeni haftada gözler ‘faiz’de olacak

2 / 4
Yeni haftada gözler ‘faiz’de olacak
12 Mart 2017 - 10:41 www.borsagundem.com

BORSA İSTANBUL’DA DALGALI SEYİR GÖRÜLEBİLİR

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL DİREKTÖRÜ



Yeni hafta beklentimize önemli bir hatırlatmayla başlayalım.. 12 Mart Pazar gününden (bugün) itibaren, ABD’de yaz saati uygulamasına geçileceğini ve gelecek haftadan itibaren verilerin TSİ bir saat erken alınacağını da hatırlatalım..


Bu gelişmeler sonrasında, çarşamba günü açıklanan öncü istihdam verisi sonrasında dolarda faiz artırım beklentileri desteklendi ve dolarda yukarı yönlü hareketler yaşandı. 8 Mart günü 3,68 TL ile açılış yapan dolar, gün içerisinde 3,75 seviyesini test etti. 

Diğer yandan euro, politika toplantısından sonra açıklamalarda bulunan AMB Başkanı Mario Draghi’nin konuşmasıyla birlikte yükseldi. Euro, Türk Lirası karşısında 4,0140 seviyesine kadar çıktı.  

Euro/Dolar paritesinde ise, çarşamba günü 1,0535 seviyesini gördükten sonra eurodaki değer kazancı ile birlikte, haftayı 1,0650 seviyelerinde kapattı. 

Bu gelişmelerin Borsa İstanbul’a yansımalarına baktığımızda, BIST100 Endeksi salı gününden bu yana yaşadığı düşüşü haftanın son gününe gelirken durdurdu. Haftanın son gününde 90.000 direncini kırmaya çalışsa da, bu seviyeyi göremedi ve 89.611 seviyesinde kapattı. 

Gelecek haftada; 





Merkez bankaları kararlarının yön vereceği haftada, kurlarda ve Borsa İstanbul’da dalgalı bir seyir görülebilir. Haftanın ilk işlem günü olan 13 Mart’ta bilançoların tamamlanacağını hatırlatalım..  

Seçim yılı olan Avrupa’da, Hollanda’da 15 Mart günü yapılacak genel seçimlerde güçlenen sağcı partilerin alacağı oylar merak konusu. Nisan ayında Fransa’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde halkın sağcı adaylara ne denli destek verdiği bu seçimle birlikte daha net görülecektir. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)