Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

11 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

UZUN VADELİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

SORU-
Yapı Kredi Koray’ın bilançosunu nasıl yorumlamak gerekir? Teknik olarak nasıl görüyorsunuz? Hissenin önümüzdeki zaman dilimindeki hareketi sizce nasıl olur?
Eylem Bilgiç

CEVAP-Yapı Kredi Koray her ne kadar Nisan 2014’ten bu yana yükselen bir performans sergilemekteyse de uzun vadeli düşüş kanalında bulunuyor. Hisse en yüksek seviyesini 6,25 TL ile 2006 yılında gördü. Aradan geçen zaman diliminde bir daha bu seviyeye yaklaşamadığı gibi fiyatı da sürekli olarak geriledi. Hissenin fiyatında gözlenen bu düşüşte Firmanın sürekli zarar ediyor olmasının etkisi bulunuyor. Şirket son beş yıllık faaliyet döneminde sürekli olarak zarar etti. Son açıklanan 2014 yılı ilk çeyrek bilançosunda da zarar artarak devam etti.  Birikmiş geçmiş yıl zararı ise 96 milyon TL’yi aştı. Bu koşullarda hissenin yükseleceğini umut etmek için firmanın kâra geçeceğine dair işaretlerin varlığına ihtiyaç bulunuyor. Ancak mevcut koşullarda bu işareti göremiyoruz. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?