Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

3 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

YATIRIM İÇİN ELVERİŞLİ DEĞİL

SORU-
Bisas neden bu kadar düşük? O kadar hisse yükseldiği halde bu hisse hep düşük kalıyor? Bir türlü toparlanmadı. Sebebini öğrenebilir miyim? 
Selda Koç

CEVAP-Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bisaş, yatırımcısına kazandırmayan hisselerden birisi. Bunun temel nedeni ise firmanın kâr edemiyor olması. Uzun yıllar zarar eden Bisaş ilk defa geçtiğimiz 2013 faaliyet döneminde kâr açıkladı. Gerçekleşen kâr sembolik olmakla birlikte firmanın zarardan kâra dönmesini olumlu görmek gerekiyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de cüzi de olsa kârın devam ediyor olması firma nezdinde kayda değer bir çabanın olduğu şeklinde yorumlanabilir. Ancak tüm bunlara karşın Şirketin birikmiş geçmiş yıl zararlarının 58 milyon TL olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu anlamıyla riskli yapısı hâlâ devam ediyor. Mevcut koşullarda Firma yatırım için henüz elverişli bir yapıya sahip değil.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?