Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

8 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

YATIRIMA ELVERİŞLİ GÖRÜNMÜYOR

SORU-
Osmanlı Menkul’ün kârı güzel olmasına rağmen satış yiyor diyorlar. Elinizde bir bilgi varsa bizimle paylaşır mısınız? Yabancıların durumu nedir? Onlar da satıyor mu? Hissenin üç aylık beklentisini nasıl görüyorsunuz?
Tolga İren

CEVAP-Borsada kısa vadeli değil uzun vadeli yatırımlara yönelmenizi tavsiye ederiz. Uzun vadeli yatırımlarda ise gerek satışlarını gerekse kârını artıran firmaları tercih etmeniz yerinde bir yaklaşım olacaktır. Osmanlı Menkul Değerler ise bu kıstasa uyan bir yapıya sahip bulunmuyor. Şirketin geçmiş yıl faaliyetleri incelendiğinde oldukça düşük seviyelerde kâr ettiği gözlenmekte. 2014 yılının ilk çeyrek bilançosundaysa zarar ettiği görülüyor. Takas verileri incelendiğinde yabancıların hissede herhangi bir alım gerçekleştirmediğini görebiliyoruz. Borsada işlem gören hisselerin ağırlıklı kısmı Türkiye Garanti Bankası, İş Yatırım ve Osmanlı Menkul Değerler’in saklamasında bulunuyor. Yılbaşından bu yana Osmanlı Menkul Değerler’in yüzde 3,69 olan payı yüzde 19,92’ye çıktı. Aynı süre zarfında Strateji Menkul Değerler’in saklamasında bulunan paylar ise yüzde 21,67’den yüzde 5,39’a geriledi. Oldukça sığ olan hisse bu aşamada yatırıma elverişli görünmüyor.  
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?