Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

9 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

FİYAT KAZANÇ ORANI SEKTÖRÜN ALTINDA
SORU-
Ege Seramik’in açıkladığı bilançoyu nasıl görüyorsunuz? Temmuz sonuna kadar hissede kaldıktan sonra satmayı düşünüyorum. Sizce Ege Seramik Temmuz sonunda kaçları görür? 
Gökhan Topçu

CEVAP-Borsada kısa vadeli beklentilerin gerçekleşme olasılığı oldukça düşüktür. Şans ya da tesadüfler zaman zaman kazanmanıza imkan sağlasa da çoğunlukla beklentilerin dışında gerçekleşmeler olur. Bu durum sadece zayıf hisseler için değil güçlü hisseler için de geçerlidir. Bu nedenledir ki uzun vadeli bakış açısı ile hareket etmeniz manevra imkanınızı artırması itibarıyla tercih sebebi olmalıdır. Ege Seramik son iki yılı aşkın süredir yükselen hisselerden birisi. Hisse son olarak Aralık ayında yaşanan düşüşün ardından toparlanarak yükselişini sürdürdü.  Mevcut fiyat kazanç oranı ise 6,86 olup sektör ortalaması olan 17,05’in gerisinde bulunuyor. Bu durum fiyatının makul seviyelerde olmasına imkan sağlıyor. Şirket açıkladığı 2014 yılı üç aylık bilançosunda hem satışlarını hem de kârını artırdı. Bu durum yıl sonunda da kârını artırma olasılığını yükseltiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak borsada elinizdeki hisseyi satmadığınız sürece kağıt üzerindeki kâr ya da zarar gerçekleşmiş sayılmaz. Eğer kârdaysanız ancak satmanız halinde kârınız gerçek manasıyla  meydana gelmiş olacaktır. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?