Ana SayfaPiyasaPiyasa uzmanlarının Fed beklentileri---

Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri

4 / 4
Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri
15 Haziran 2016 - 15:59 www.borsagundem.com

Burgan Yatırım/Gümüş: Nisan tutanakları ve istihdam verileri nedeniyle FED’in yol haritası konusunda güvercin kalma ihtimali öne çıkıyor


Burgan Yatırım Hazine Uzman Yardımcısı Muharrem Mert Gümüş, future fiyatlarına yansıyan faiz artırım olasılıklarına bakıldığında faiz oranlarında bugün bir değişiklik yapılmasının beklenmediğini söyledi.

Temmuz ayı toplantısından da artırım kararı çıkmasını oldukça düşük bir olasılık olarak gördüklerini ileten Gümüş, Foreks'e yaptığı açıklamada, "Aralık ayında dahi artırım ihtimalinin fiyatlara yansımadığı bir ortamda, USD/TL paritesi seyrini faiz kararından çok, toplantı sonrası yapılacak açıklamalar etkileyecektir. Nisan tutanakları ve beklentinin altında gelen istihdam verileri nedeni ile FED’in yol haritası konusunda güvercin kalma ihtimali öne çıkıyor." dedi.

USD/TRY volatilitesinin bir haftalık süreçte 10’dan 12,5 seviyesine kadar yükseldiğini, gerek Brexit gerekse FED toplantısının oynaklık artışını desteklediğini ifade eden Muharrem Mert Gümüş, şunları söyledi:

"Opsiyonlar ise dağınık bir görünüm çizerek, traderların belli bir yön algısının bulunmadığına işaret ediyor. 2,92 seviyesinin altında ve üstünde benzer sayıda opsiyon bulunurken, kayda değer bir yoğunlaşma görmemekteyiz. USDTRY, dünkü yukarı yönlü hareketi ile mayıs sonundan beri gelen düşüş trendinin dışına çıktı. 2,9280 seviyesinde trade edilen paritenin 2,9250 seviyesinden destek aldığını, aşağı sarkma durumunda ise 2,90 psikolojik sınırının destek olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz. 2,9250 seviyesi ayrıca ocak ayından beri gelen Fibonacci bandında orta nokta olup yukarı yönlü hareketlerde de 2,9590 ve 3,00 seviyeleri direnç seviyeleri olarak takipte olabilirler.” 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fsae15 Haziran 2016 16:28

    normalde artırması lazım yoksa aralık 2015 te nıye artırdın derler.ama oyun oynuyosa onu beklemekten baska bı sey yok.