Ana SayfaPiyasaPiyasa uzmanlarının Fed beklentileri---

Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri

3 / 4
Piyasa uzmanlarının Fed beklentileri
15 Haziran 2016 - 15:59 www.borsagundem.com

DenizBank/Gödek: Fed kararı ve Brexit öncesi belirsizlik nedeniyle risk iştahı düşük seyrediyor

DenizBank Özel Bankacılık Grubu Sermaye Piyasası Araçları Satış, Performans ve İş Geliştirme Bölümü Yönetmeni Orkun Gödek, global piyasalarda Fed’in bu akşam açıklayacağı faiz oranı kararı ve İngiltere’nin AB’nden çıkma kararının oylanacağı referandum öncesi belirsizlik nedeniyle risk iştahının düşük seyrettiğinin altını çizdi.

Orkun Gödek Foreks'e yaptığı açıklamada, "Geride bıraktığımız haftadan bu yana küresel piyasalarda risk iştahının azalmasıyla satış yönlü işlemlerin baskın olduğunu takip ediyoruz" diye konuştu.

Gödek, bu akşam son bulacak FOMC toplantısında piyasa beklentilerinin normalleşme yönlü herhangi bir adım atılmaması yönünde olduğunu belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Özel Bankacılık Grubu olarak bizler de Haziran ayı toplantısında sıfır beklenti sahibiyiz. Basın toplantısı ve soru-cevap şeklinde gerçekleşen dört FOMC toplantısından ikincisi olması nedeniyle toplantının önemi ve kamuoyuna verilecek mesajların yansımaları önemli olacaktır. Aynı zamanda Fed çeyreksel dönemde açıkladığı ekonomik projeksiyonlara dair öngörülerini paylaşacak. Bahse konu verilerden büyüme ve enflasyon beklentilerinin ne yönde gelişim gösterdiği, üyelerin faiz beklentilerinin yıl içerisine ve 2017'ye yönelik ne şekilde dağılım göstereceği gibi başlıklar toplantının sonucundan ziyade basın toplantısı bölümünün önemini kavramamıza yardımcı olacaktır.

Fed Başkanı J.Yellen’ın açıklamaları faiz beklentilerinin daha soft bir tutum ile canlı tutulduğu ve yıl içerisinde adım atmayacağına yönelik algılanırsa risk algısının pozitife döndüğüne takip edilebilir. Olası gelişme halinde kısa vadede iyimser bir ortam ile karşılaşabiliriz. Ancak Başkan’ın faiz artırımı konusunda yılın son çeyreğini, hatta yaz aylarını işaret edecek şekilde mesajlar vermesi halinde olumsuz fiyatlamanın hız kazanarak devam ettiğini görebiliriz."

Orkun Gödek, teknik açıdan dolar/lira kurunda 2.8600 seviyesinin üzerindeki işlemlerde yükseliş hareketinin korunabileceği kanaatinde olduklarını vurguladı. Gödek, kısa vadeli yerel para değerlenmesinin 2.9260 seviyesinin üzerinde işlemlerde terse dönebileceğini değerlendirdiklerini bildirdi ve direnç seviyeleri olarak 2.9400-2.9580, destek seviyeleri olarak ise 2.9260-2.8940 bölgelerini takip ettiklerini sözlerine ekledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fsae15 Haziran 2016 16:28

    normalde artırması lazım yoksa aralık 2015 te nıye artırdın derler.ama oyun oynuyosa onu beklemekten baska bı sey yok.