Ana SayfaKulisBorsa Okulu’nun savcısı konuştu---

Borsa Okulu’nun savcısı konuştu

6 / 9
Borsa Okulu’nun savcısı konuştu
01 Nisan 2015 - 12:40 www.borsagundem.com

KEMAL ÇİMŞİR: PARASINI DOĞRU KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DERS

Borsagundem.com: Ne zaman tanıştınız borsayla?

Kemal Çimşir: Borsa ile 90’lı yıllarda tanıştım. Bir ara aldım sattım, ara verdim, sonra tekrar aldım sattım. Yıllardan beri takip ediyorum. 1986-87’de öğrenciyken Karaköy’de Bankalar Caddesi üzerinde yerler vardı, hisse senedi satılıyordu oralarda. Ne olduğunu bilmiyoruz, borsayı bilmiyoruz, ben de meraktan bakıyordum. Daha sonra yavaş yavaş işin içine girmeye başladık. Tabi ki zevk ve kulaktan dolma olarak baktık. Teknik analist nedir bilmiyorduk. Şimdi ise farklı. Borsa Okulu’na geldik, çok şey öğrendik. Arif Hocamız sağolsun…

-Yatırım yaparken para kazandınız mı?

Kemal Çimşir: Kazandım, kaybettim. Mesela Goldaş hissesi aldım, tahtası kapandı. Para bloke oldu. Şu an biraz nakitteyim, bundan böyle burada öğrendiklerim ile daha dikkatli olarak, bilançoları inceleyerek, analistleri daha iyi yaparak devam edeceğim. Finansçıyım ben!


-Finansçı olmak iyi bir borsa yatırımcısı olmak anlamına gelmiyor ama…


Kemal Çimşir: Tabi ki gelmiyor ama şöyle bir şey var burada anlatılan bazı şeylerde biraz temelin olması lazım.  Finansla iç içe olursanız o bilgileri bir iki kerede anlarsınız. Hiç bilmeyenlerin anlaması daha zor, onun algılaması ile benim algılamam biraz farklı olur. Sonuçta tam anlamı ile bilmediğim şeyleri burada pekiştirmiş oldum.


-Sizden sonra bu eğitime çevrenizden ilgi duyan oldu mu?


Kemal Çimşir: Arkadaşlarım sürekli Borsa Okulu’nu soruyorlar bana. “Yeni eğitim olacak mı?” diye merak ediyorlar.  Ben de “Mayıs’ta tekrar varmış, gidip bakabilirsiniz, kayıt yaptırabilirsiniz” yanıtını veriyorum. Arif Ünver’in ismini söylüyorum, CNBC-e’deki, BloombergHT’deki yorumlarını gösteriyorum,  “İşte bize ders veren hocamız” diyorum.  Bu şekilde herkese tavsiye ediyorum.


-Artık hisse senedi yatırımı yapmak isteyenlere bir öneride bulunmak isteseniz ne söylerdiniz.


Kemal Çimşir:  Herkes bir yerlerde çalışıp para kazanabilir, önemli olan parayı kullanabilmek. Ve doğru kullanabilmek. Onu da burada, Borsa Okulu’nda öğreniyorsunuz. Hayatlarında sert iniş çıkışlara yönelmeden, sakin ve dikkatli bir biçimde ilerlemeyi bilmeyenler muhakkak bilen bir kişiye sormalı. O zaman buraya gelsinler, öğrensinler. Herkese Borsa Okulu’nu tavsiye ediyorum yani.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx01 Mayıs 2015 22:11

    hikaye okuyorlar kim neyi görüyorki milletten takasbank parası alınıyor al satlarda bist pay alıyor ama kimse takasları göremiyor canlı verileride göremiyor 15 dk gecikmeli hep speklere çalışıyorlar, bilanço desen kafalarına göre düzenliyorlar

  • flkdflk02 Nisan 2015 10:19

    iyi birşey yapmak istiyorsanız, borsadan uzak durmalarını söyleyin.

  • Yabancı01 Nisan 2015 19:19

    Sizin gibi bilinçli yatırımcıları sabırsızlıkla bekliyoruz, gözümüz yollarda kaldı!

  • ANKARA01 Nisan 2015 17:47

    borsada binlerce yatırımcının kanını emen kervansaray ve oyak gibi hisseler oldukca.ve bu patronlardan hesap sorulmadıkca okulu okumakda fayda etmiyor.

  • tv01 Nisan 2015 13:25

    çok güzel bir yazıdizisi lakin burada magdurolan yatırımcılarla ilgili bir çözüm üretilmemiş ranlo goldaşmagdurlarına negibi tavsiyelerioluyor merak ediyorum