Ana SayfaKulisBorsa Okulu’nun savcısı konuştu---

Borsa Okulu’nun savcısı konuştu

3 / 9
Borsa Okulu’nun savcısı konuştu
01 Nisan 2015 - 12:40 www.borsagundem.com

ANIL EKMEKÇİ: TEMETTÜ KONUSUNUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM

Borsagundem.com: Borsaya ne zaman katıldınız?


Anıl Ekmekçi: 2007 yılında… Çağrı merkezi müşteri temsilcisi olarak çalışırken, özel bir bankada müşterilerin gün içerisinde alım satım yaptığı işlemlerle karşılaştım. Üniversitede bir alakamız olmadı ama ilk işimde borsayla böyle tanıştım.


-O günden bugüne neler yaptınız? Para kazandınız mı?


Anıl Ekmekçi: Çok fazla alım satım yapmadım çünkü genelde dışarıdan izliyorum. Şirketlerin öz kaynaklarını, mali tablolarını, finansallarını inceliyorum. Genellikle bazı gereklilikler varsa onları takip etmeye çalışıyorum. Zaten işimle de alakalı.


-Ne iş yapıyorsunuz?


Anıl Ekmekçi: Özel bir şirkette Finansal Raporlama Uzmanı olarak çalışıyorum. Dolayısı ile benim ilgim şirketlerin KAP’a aktardıkları raporların formatları ile ilgili. “Bu noktada kendime ne katabilirim?”le ilişkili. Borsa ile bağım aslında temel analiz bilanço tablosu, öz kaynaklar diyebiliriz.


-Asıl amacınız hisse senedi alıp para kazanmak değil yani?


Anıl Ekmekçi: Evet, çok fazla değil. Ben daha iyi öğrenebilmek için Borsa Okulu’na geldim. Okul epey bilgi kattı bana. Her ne kadar üniversitede işletme okusam da okulda çok fazla şey öğrenemiyorsunuz, ama burada öğrendim.


-Borsa Okulu’nda sizi en çok etkileyen ne oldu? En çok dikkatinizi çeken ne?


Anıl Ekmekçi: Okulda mesela 4 yıl boyunca işletme okuyorsunuz ama mali tablo hakkında çok bir bilginiz olmuyor. Genelde sınavlara hazırlanıyorsunuz ama burada Dursun Ali Hocamızın anlattığı bir günlük temel analiz, bilanço gelir tablosu gibi kalemleri daha iyi özümseme şansını elde ettim. Dışarıdan hiç ilgi alakası olmayan kişi bile buraya gelmiş olsa çok fazla şey katabilir kendine.


-Düşünceleriniz değişti mi? Yatırım yaparken ya da analiz konusunda?


Anıl Ekmekçi: Arif Ünver’in temettü hakkında internetteki videolarını seyrettim. Burada öğrettiklerini de düşününce temettü verimliliği konusunun çok önemli olduğunu anladım. Bundan sonra temettü verimliliği yüksek şirketlerin bilanço verim tabloları benim için daha önemli olacak. Geleceğe yönelik kar zarar projeksiyonlarını izlemenin, dip notlarını incelemenin bana daha iyi fikir vereceğini düşünüyorum.

Nasıl bir yatırım planı yapıyorsunuz? Kısa vade mi, uzun vade mi?


Anıl Ekmekçi: Borsayı ben her zaman riskli bir mecra olarak gördüm. Dolayısı ile riski daha düşük olan tahvil, hazine bonosu gibi enstrumanlara yatırım yapıyorum. Ancak hepsinin mantığı aynı olduğu için burada o konular hakkında bilgi sahibi olduk.


-Peki, bundan sonra bu eğitime katılmak isteyenlere ne söylemek isterseniz?


Anıl Ekmekçi: Borsa Okur Yazarlığı eğitimini ilk olarak Borsagundem.com’da görmüştüm. Etrafımdaki kişilere Borsa Okulu’nu kesinlikle tavsiye ederim. Sırf bu eğitim için her hafta sonu Bursa’dan geliyorum. Ve her zaman daha ileri düzey eğitimlere de katılmak isterim. Borsada işlem yapan insanların bu tarz bir eğitim almaları çok önemli. Tabi sadece tabi eğitimle de bitmiyor, işin ilgi alakası da burada öğretiliyor.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx01 Mayıs 2015 22:11

    hikaye okuyorlar kim neyi görüyorki milletten takasbank parası alınıyor al satlarda bist pay alıyor ama kimse takasları göremiyor canlı verileride göremiyor 15 dk gecikmeli hep speklere çalışıyorlar, bilanço desen kafalarına göre düzenliyorlar

  • flkdflk02 Nisan 2015 10:19

    iyi birşey yapmak istiyorsanız, borsadan uzak durmalarını söyleyin.

  • Yabancı01 Nisan 2015 19:19

    Sizin gibi bilinçli yatırımcıları sabırsızlıkla bekliyoruz, gözümüz yollarda kaldı!

  • ANKARA01 Nisan 2015 17:47

    borsada binlerce yatırımcının kanını emen kervansaray ve oyak gibi hisseler oldukca.ve bu patronlardan hesap sorulmadıkca okulu okumakda fayda etmiyor.

  • tv01 Nisan 2015 13:25

    çok güzel bir yazıdizisi lakin burada magdurolan yatırımcılarla ilgili bir çözüm üretilmemiş ranlo goldaşmagdurlarına negibi tavsiyelerioluyor merak ediyorum