Ana SayfaKulisBorsa Okulu’nun savcısı konuştu---

Borsa Okulu’nun savcısı konuştu

5 / 9
Borsa Okulu’nun savcısı konuştu
01 Nisan 2015 - 12:40 www.borsagundem.com

MURAT VURKAN: ARTIK KULAKTAN DOLMA HİSSE ÖNERİLERİNE SON

Borsagundem.com: Borsa ile tanıştınız?


Murat Vurkan: 2000 yılında kulaktan dolma oldu biraz tanışmamız. Ben Zonguldak’tan geliyorum, esnafım. Bu işi bildiğini iddia eden insanların söylemlerinden, para kazanmanın rahatlığından bahsetmelerinden bugüne kadar hep zarar ettik. Zararlarımız da epey büyüdü. Bu böyle olmayacak dedik. Borsagundem.com’u çok iyi takip ediyorum ben, orada Borsa Okulu’nu gördüm, Arif Ünver’i gördüm. Derslere daha önce katılacaktım ama zamanım olmadı. Kısmet bu dönemmiş.


-Yıllarca hep kulaktan dolma şekilde mi alım satım yaptınız?


Murat Vurkan: Evet, maalesef öyle oldu. Ama Borsagundem.com’da okuduğum uzman önerileri kazandırdı. “Çok mu?” derseniz değil ama kazandım. Baktım hala zarardayım, bu işi bilinçli olarak yapmak istedim. Bilanço, grafik tablo nasıl okunur, onları öğrenmek gerektiğini anladım. İyi ki buradayım çünkü Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen arkadaşlarla tanışmak nasip oldu. Arif Hocamızla daha yakından tanışma fırsatı yakaladık.


-Borsa Okulu’ndaki eğitim borsaya bakış açınızı değiştirdi mi?


Murat Vurkan: Kesinlikle değiştirdi. Yani beklentimin üzerinde bir bilgi aldım. İnşallah bunun devamı da olur. Artık hisse senedi alıp satarken buradaki eğitimden yola çıkarak yapacağım.


-Mesela bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceksiniz?


Murat Vurkan: Bir kere kulaktan dolma hisse önerilerine artık yönelmem. Mutlaka o hissenin arkasındaki şirket kimdir,  patron kimdir, bilançoları nedir, temettü veriyor mu, vermiyor mu, tüm bunlara bakarım. Zaten ben günlükten daha ziyade temettüye yönelik uzun vadeli çalışmayı düşünüyorum.


-Borsa dışında Forex vs. başka bir ilgi alanınız var mı?


Murat Vurkan: Hayır, yok. Onlara hep uzak kaldım, sadece hisse senediyle ilgilendim. Zaten onlarla uğraşacak, anlık izleme zamanım yok.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx01 Mayıs 2015 22:11

    hikaye okuyorlar kim neyi görüyorki milletten takasbank parası alınıyor al satlarda bist pay alıyor ama kimse takasları göremiyor canlı verileride göremiyor 15 dk gecikmeli hep speklere çalışıyorlar, bilanço desen kafalarına göre düzenliyorlar

  • flkdflk02 Nisan 2015 10:19

    iyi birşey yapmak istiyorsanız, borsadan uzak durmalarını söyleyin.

  • Yabancı01 Nisan 2015 19:19

    Sizin gibi bilinçli yatırımcıları sabırsızlıkla bekliyoruz, gözümüz yollarda kaldı!

  • ANKARA01 Nisan 2015 17:47

    borsada binlerce yatırımcının kanını emen kervansaray ve oyak gibi hisseler oldukca.ve bu patronlardan hesap sorulmadıkca okulu okumakda fayda etmiyor.

  • tv01 Nisan 2015 13:25

    çok güzel bir yazıdizisi lakin burada magdurolan yatırımcılarla ilgili bir çözüm üretilmemiş ranlo goldaşmagdurlarına negibi tavsiyelerioluyor merak ediyorum