Ana SayfaKulisBorsa Okulu’nun savcısı konuştu---

Borsa Okulu’nun savcısı konuştu

2 / 9
Borsa Okulu’nun savcısı konuştu
01 Nisan 2015 - 12:40 www.borsagundem.com

AZMİ USTAOĞLU:  YATIRIM YAPMAK İSTEYEN PARASINI BATIRMADAN ÖNCE BU OKULA GELMELİ 

Borsagundem.com: Borsa ile tanışmanızı anlatabilir misiniz? Neden Borsa Okulu?

Azmi Ustaoğlu: Borsa ile tanışmamın 3. yılındayım. İlk 90’larda, ikinci kez 2000’li yıllarda, son olarak da 2014’te tekrar dönüş yaptım. Diğer ikisinde tamamen bilinçsizce piyasada esen rüzgarların etkisi ile zarar ederek girdim çıktım. Hem kaybettim hem kazandım ama 3. girişimde daha bilinçliydim. Tasarruflarımı korumak istedim. İkinci amacım ise temsil ettiğim kamu görevim nedeni ile biraz daha farkındalık yaratmak istedim. Önüme gelen vakalarda biraz daha teknik olarak, Sermaye Piyasaları ile ilgili soruşturmalarda daha bilinçli olmak, bu konunun duayenleri ile iletişimde olmak, onlardan fikir alabilmek için bu kursa girdim.

-Peki, geliyor mu size bu tür davalar?

Azmi Ustaoğlu: Tabi ki… Sermaye Piyasaları ile ilgili geliyor, bazı aracı kurumların yaptığı işlemler, hatalar, batışlar hakkında geliyor.


-Borsa Okulu’nda beklediğinizi buldunuz mu?


Azmi Ustaoğlu: Fazlasını buldum artık ezbere konuşmuyoruz, beklentiyle hareket etmiyoruz, günlük düşünmüyoruz tamamıyla teknik bakıyoruz. Bakamazsak da değerli hocalara soruyoruz. Bu şekilde daha bilinçli adımlar atacağımı düşünüyorum. Ayrıca kendi geleceğim ve ekonomim yönünden de bu önemli. Komşumuz, arkadaşımız rahatsızlanmış, bir ilaç almış, kullanmış, “Bak bu iyi geliyor!” diye tavsiye veriyor; ben borsayı bu şekilde görüyorum. Hayati önem taşıyan bir konuda bile uzmanlara sormadan tavsiyelerle hareket edebiliyoruz. Borsada da aynı olay söz konusu; bilincimiz, alt yapımız, eğitimimiz olmadığı halde bu işe giriyoruz.


-Aracı kurumlardaki profesyonellerden destek almadınız mı?


Azmi Ustaoğlu: Yeterince almadık. Almak istediğimizde de bizi –herhalde- muhatap olarak görmediler. Ben şu anda iki tane aracı kurumla çalışıyorum. Diyorlar ki, “Bizim bildiğimiz 10 tane senet var bunların dışına çıkmayın”. Tek yaptıkları uyarı bu. Ben de, ”Tavsiyede bulunun bana. Bugün ne hareket eder, yarın ne yapmalıyım? Veya bana biraz strateji önerin” diyorum.  Ama strateji yok, tavsiye yok. Söyledikleri sadece, “Bunu almayın, şunu satmayın… Bunlar bizim teminatlarımızın içinde değil...”  Onlardan ümidimizi kesmiş durumdayız.


-Bu eğitimi aldıktan sonra en azından şirketin bilançosuna bakacaksınız. Temettü veriyor mu, temettü dağıtıyor mu?

Azmi Ustaoğlu: Kesinlikle en azından sığ şirketlerden uzak duracağız.

-Ama sizin için daha farklı bir boyutu var Borsa Okulu’nun değil mi? Çünkü siz  “Bu aldığım eğitimlerin, önüme gelen dosyalarda da bana katkısı olacak” diyorsunuz…

Azmi Ustaoğlu: Evet, çok doğru. Önemli bir bakış açısı geliştirmemi sağladı.

-Bu eğitime katılmak isteyenlere ne söylemek istersiniz?

Azmi Ustaoğlu: Eğer paraları var ve yatırım yapmak istiyorlarsa bu eğitime mutlaka katılsınlar. Parayı harcamadan önce gelsinler, bizim gibi para kaybedip de gelmesinler. Öyle ders almasınlar, böyle ders alsınlar.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx01 Mayıs 2015 22:11

    hikaye okuyorlar kim neyi görüyorki milletten takasbank parası alınıyor al satlarda bist pay alıyor ama kimse takasları göremiyor canlı verileride göremiyor 15 dk gecikmeli hep speklere çalışıyorlar, bilanço desen kafalarına göre düzenliyorlar

  • flkdflk02 Nisan 2015 10:19

    iyi birşey yapmak istiyorsanız, borsadan uzak durmalarını söyleyin.

  • Yabancı01 Nisan 2015 19:19

    Sizin gibi bilinçli yatırımcıları sabırsızlıkla bekliyoruz, gözümüz yollarda kaldı!

  • ANKARA01 Nisan 2015 17:47

    borsada binlerce yatırımcının kanını emen kervansaray ve oyak gibi hisseler oldukca.ve bu patronlardan hesap sorulmadıkca okulu okumakda fayda etmiyor.

  • tv01 Nisan 2015 13:25

    çok güzel bir yazıdizisi lakin burada magdurolan yatırımcılarla ilgili bir çözüm üretilmemiş ranlo goldaşmagdurlarına negibi tavsiyelerioluyor merak ediyorum