Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti---

Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti

6 / 7
Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti
01 Şubat 2018 - 10:18 www.borsagundem.com

İŞTE SEYFULLAH ESEN’İN ÖNERDİĞİ HİSSELER

-En beğendiniz hisse ve sektörler hangileri?

Seyfullah Esen: 2018’de bankacılık sektörü sanayi sektörünü geçer. Yabancı yatırımcılar için özelikle bankacılık sektörü biçilmiş kaftan. 135.000-140.000’e giden bir endekste öncü rolü bankalar üstlenecek diyebilirim. Bankalar için de defter değerine göre %23 iskontolu işlem gören İş Bankası C hissesini beğenmekteyiz. Mevcut konjonktürde hissenin defter değerini hak ettiğini düşünmekteyiz. Ek olarak EnerjiSA gibi büyük iştiraklerini halka açan ve en büyük iştiraki Akbank’ın güçlü performansı nedeniyle portföy değerine göre %40 iskontolu işlem gören Sabancı Holding dikkatimizi çekmekte.

Sanayi sektöründe Arçelik’e kıyasla iskontolu işlem görmeye devam eden Vestel, kamunun önemli teşviklerinden faydalanacak olması, grubun pil teknolojileri konusundaki önemli vizyonu, Avrupa’da artan büyüme ile Euro’da yükselişten fayda sağlayacak olması ve yıl ortasındaki 2018 dünya futbol şampiyonası öncesinde artması beklenen TV satışları nedeniyle yatırımcıların ilgisini çekmesini beklemekteyiz.

Savunma sanayi hisseleri (Aselsan, Otokar) uzun vadede hala Türkiye hedefine gelmediği için, yine popüler olmaya devam eder.

Orta-Küçük boy şirketlerden ise otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren yüksek büyüme ve kar artış hızı ile Jantsa ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren Kron Telekomünikasyon’u beğenmekteyiz.

Gayrimenkul, inşaat ve çimento sektörü bu yıl geride kalabilir. Ne kadar enflasyon da desek faizler yüksek. Malum kredi ödemesi yüksek olunca ister istemez o sektörler geride kalmaya devam edecektir. Sonuç olarak faize duyarlı sektörleri açıkçası şu aşamada önermiyorum.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)