Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti---

Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti

4 / 7
Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti
01 Şubat 2018 - 10:18 www.borsagundem.com

ENDEKSTE 140 BİNE KADAR GİDECEK YERİMİZ VAR

-İlk çeyrek stratejiniz kapsamında yılsonu, borsa, dolar, altın öngörünüz nedir?

Seyfullah Esen: Borsada 120 bini orta vadede zirve olarak görmüyorum. Bunun sebebiyse bizim piyasa çarpanlarımız hala ucuz. Hala dünyadaki en ucuz ülkelerden birisiyiz. Tamam, ucuzluk her zaman para etmiyor ama şimdi edecek. Neden derseniz? Çünkü çıkan para fazla olduğu için, ucuz yer arıyor ve bu fiyattan da yeni alıcılar gelecek.

İçerde faiz yüksek, o zaman ‘hisse senedi cazip değil’e katılmıyorum. Ama sistem böyle çalışmıyor. Bakın bizim reel faizimiz hala düşük. Mevduata yatırıyorsunuz güzel ama, enflasyon da ona benzer olduğu için para kaybını başa baş getiriyor. Sonuçta kazanmıyorsunuz. Nette çok değişen bir şey yok. Onun için yerli yatırımcılardan da hisse piyasasına bu seviyeden girişler oluyor. Endekste küçük düşüşler olsa da 135.000-140.000’e kadar gidecek yerimiz var ve fiyatlar pahalı değil.

En iyimser senaryoda 2018 yılı için 3.60 dolar/TL, yaklaşık 135.000-140.000 arası endeks öngörüyorum.

Altın, geçtiğimiz aralık ayında 1,230 dolara kadar düştü. Bakın altının fiyatını belirleyen temel etken dolar bazında reel faizlerin trendi. Reel faizlerin trendi altının hikayesini oluşturuyor. Enflasyon artışı FED’ten daha hızlı ilerleyeceği için, reel faiz azalacak. Reel faizin azalacak olması altın fiyatlarını çok hızlı yukarı çekti ve 1360 dolara geldik. Tabi doların kaybından da pozitif etkilendi. Onun için altın göze çarpmaya başladı. Diğer taraftan dünyada bakırından çinkosuna kadar tüm emtialarda bir yükseliş var. Bence altında uzun vadeli yükseliş trendi geçen yıl başladı ve inişli çıkış devam edecek. Bence 1400 dolara kadar altının yükselişi devam eder. Hatta önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde altın fiyatının 2 bin doları görmemesi için hiçbir neden yok. Uzun vadede altına güvenebiliriz ve değer kazandırmaya devam edecek.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)