Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

5 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

AĞUSTOS - 2015 EN ÇOK ÖNERİLENLER LİSTESİ

AKBANK 

Özkaynak karlılıgını artıracak yeri var.
Akbank, TL kredilerde rakiplerine kıyasla daha düsük spred ile çalısırken kredi portföyünü bu alanı genisletme yönünde sekillendiriyor. Isletme bankacılıgı alanında ücret ve komisyon gelirlerini artırabilecek potansiyele sahip. Banka, yine isletme ve ticari bankacılıkta vadesiz mevduat havuzunu büyüterek maliyet avantajı saglayabilir. Akbank tüm bu alanlarda rakiplerine daha da yaklasarak özkaynak karlılıgını artırma fırsatına sahip. Banka yönetimi aktif kalitesi yönünden muhafazakar bir tutum içerisinde ve sorunlu kredileri için tam karsılık ayırma politikasını koruyor. Karsılıkların sektör ortalamaları düzeyinde olması durumunda bankanın özkaynak karlılıgı 150 baz puan kadar artabilirdi. Kredi kartları için ayrılan yasal karsılıklar ile ücret ve komisyon iadeleri bankanın özkaynak karlılıgı üzerinde 2 puan baskı olusturuyor. Bunlardan ilki önümüzdeki yıl olmayacak ve ikincisinin de hız kesmesi bekleniyor.


Sıkı para politikası durusu marjları baskılıyor. Mevduat maliyetlerindeki yapıskanlık ve Merkez Bankası’nın sıkı para politikası durusu bankaların net faiz marjlarını olumsuz etkiliyor. Marjlarını korumak için Akbank, güçlü bilanço likiditesinden faydalanmayı sürdürecek. Banka yönetimi bu yıl net faiz marjının yatay kalmasını öngörüyordu. Bizim de 20 baz puan daralma ve %10 net faiz gelirleri artısı beklentimiz vardı. Son çeyrekte TÜFE’ye endekli menkul kıymetlerin yukarı yönde yeniden fiyatlanmasına karsın marj beklentimiz tehdit altında.

Güçlü aktif kalitesi korunuyor. Bankanın tahsili gecikmis alacaklar oranı ikinci çeyrek sonunda %2’ye yükseldi. Tahsili gecikmis alacak artısında birincil etken teminatsız tüketici kredileri ancak banka yönetimi en kötünün geride kaldıgını düsünüyor. Kredi riski ilk yarıda banka hedeflerinin bir miktar üzerinde olsa da 90 baz puan öngörü korunuyor.

Diger giderler bütçe hedeflerini asabilir. Diger giderlerin artıs egilimi ilk çeyrek verilerine göre yukarı yönlü. Burada ücret ve komisyon iadelerinin olumsuz etkisi görülüyor. Bunun sektörde yasanan genel bir sorun oldugunu belirtelim. Diger yandan gelirler tarafındaki olumlu sürprizler sayesinde banka gider/gelir oranındaki verimliligini koruyabilir.

AL önerimizi koruyoruz. Banka yönetiminin bu yıl için hedefledigi çift haneli net kar büyümesine iliskin asagı yönlü riskler görünüyor. Bizim net kar büyümesi tahminimiz %10 düzeyinde. Bankanın aktif dagılımı ve fonlama tarafında ekonomideki yavaslamaya paralel olarak daha defansif bir pozisyon alması net kar büyümesi hedefleri önündeki engellerin basında sıralanabilir. Bizce bu durum geçici olarak görülebilir ve bankanın güçlü sermayesi ile kredi karsılıkları ve proaktif yönetimi yeniden ön plana çıkacaktır.
 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor