Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

9 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Sise Cam (SISE TI)
Yüksek getiri potansiyeli ve artan ıskonto oranı ile Sise Cam’ı
begeniyoruz. 
 

Cam sektöründe yüksek getiri potansiyeli olması ve dengeli yapısıyla Sise Cam’ı begeniyoruz. Konsolide satıslarının içerisinde dövizin payının %50 olması ve bilançosunda döviz açık pozisyonu olmaması da bir diger önemli faktör. Hedef fiyatımız olan 4.05TL’nin yüksek getiri potansiyeli olması nedeniyle AL tavsiyesi veriyoruz.

Güçlü yurtiçi pazar payı ile birlikte artan küresel rekabet gücü Düzcam ve kimyasal segmentlerinin katkısıyla Sise Cam’ın ciro ve FAVÖK’ünü önümüzdeki üç yılda %10 ve %12 YBBO‘nda artırmasını tahmin ediyoruz. Ayrıca, TL’nin deger kaybından olumlu etkilenen güçlü bilanço yapısı ile net karın aynı dönemde %26 büyümesini öngörüyoruz. Yurtiçinde güçlü pazar konumunu koruyan sirket, aynı zamanda küresel anlamda da rekabet gücünü artırıyor. Ihracat ve uluslararası satıslar sirketin konsolide satıslarının %51’ini olusturuyor.

Zayıf TL, bilanço yapısı itibariyle olumlu etkiliyor.
Sise Cam tasıdıgı Dolar, Euro ve Ruble pozisyonu ve satısların % 51’inin döviz bazlı olmasına karsın maliyetlerin sadece %20’sinin döviz bazlı olması nedeniyle TL’nin deger kaybından olumlu etkileniyor. TL’nin %10 deger kaybetmesi durumunda toplam kur farkı gelirinden sirket yaklasık 117 milyon TL net kambiyo geliri elde ederken, bu rakam bizim 2015 net kar tahminimizin %22’sine karsılık geliyor. Soda Sanayii, dolar satıs fiyatı ve TL maliyet yapısı ile TL’nin deger kaybından en fazla olumlu etkilenen sirket konumunda bulunuyor. Anadolu Cam Ruble’nin deger kaybından olumsuz etkilenirken, aynı zamanda Ruble bazlı banka borçları nedeniyle olumlu etkileniyor. Fakat Hollanda’da mukim istirak sirketlerinin Euro borçlanmasından ötürü de aynı zamanda Euro’nun deger kazanmasından olumsuz etkileniyor. Trakya Cam ise grup sirketleri arasında kur hareketlerinden en az etkilenen sirket olarak karsımıza çıkıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor