Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

7 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Migros (MGROS TI)
Güçlü gelir büyümes
i

Migros 1Ç15’te 2,07mn TL satıs geliri elde etti, bu %17 oranındaki büyümenin en önemli nedeni özellikle Petrol Ofisi ile yapılan benzin istasyonlarında açılan MigrosJet magazaları ile beraber hızlanan magaza açılısları ve yüksek seyreden gıda enflasyonuydu. En son pazar payı hakkında detay paylasılmadı.

Saglıklı marjlar devam ediyor 
Brüt kar marjı tedarik zincirine odaklanılması sayesinde 0,1 puan artısla 1Ç15’te %27 olarak gerçeklesti. 1Ç15 VAFÖK ise hızlı büyümeye ragmen operasyonel maliyetlerin daha iyi kontrol edilmesi sonucu %18 artısla %5,8 FAVÖK marjı ile 121mn TL olarak açıklandı.

Borç yeniden yapılanması tamamlandı 
Migros 830mn Euro tutarındaki borcunu dört yerli ve bir Katar bazlı banka ile yeniden finance etti. Bu yeni borcun 730mn Euro tutarındaki kısmı Euro bazlı, 100mn € tutarındaki kısmı ise TL olarak yenilendi. Borçların vadesi 8 yıl olarak belirlendi ve altı ayda bir geri faizli geri ödeme planı olusturuldu. Bu miktarın haricinde gerekli durumlarda kullanılmak üzere benzer sartlara sahip 100mn Euro tutarında bir isletme sermayesi kredisi de ayrıldı. Kredi karsılıgında MH PErakendecilik ve Moonlight Capital tarafından sahip olunan Migros hisseleri rehin gösterildi. Uzun vadeli kredinin refinansmanı yatırımcılar tarafından uzun süredir beklenen bir gelismeydi.

Yeni ortagın gelecek büyümeye olumlu etki etmesi bekleniyor 
BC Partners’ Anadolu Endüstri Holding’e %40,25 oranında Migros hissesi satısı Rekabet Kurumu onayının ardından 10 Temmuz 2015’te tamamlandı. Biz sirketin ortaklık yapısında yasanacak bu degisikligin önümüzdeki yıllardaki büyümesine olumlu yansıyacagını düsünüyoruz.

AL tavsiyemizi koruyoruz
Migros 2015 yılı için çift haneli satıs büyümesi, 150-200 tane yeni magaza açılısı ve %6-%6,5 civarında VAFÖK marjı beklentilerini koruyor. Bu hedefler 2014 yılında öngörülen ve gerçeklestirilen hedeflerle aynı paraleldedir. Biz sirket için AL tavsiyemizi koruyoruz. Tavsiyemizin riskleri olarak TL’nin Euro karsısında hızlı deger kaybetmesini, sirketin faaliyetlerini olumsuz etkileyebilecek mevzuat degisiklerini ve tüketici güveninde yasanabilecek ani gerilemeyisıralayabiliriz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor