Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

12 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

TSKB (TSKB TI)
Mevzuat riskinden etkilenmiyor.  
 

Ucuz ve uzun vadeli fonlama imkanı, aktif ve pasiflerin uyumlu vadelerde olusu, güçlü sermaye ve aktif kalitesi ile yüksek verimlilik TSKB bünyesinde bir paket olarak sunuluyor. Bankanın uluslar üstü kurulardan elde ettigi fonlama yapısı ticari ve kurumsal bankacılıkta rekabet avantajı saglıyor ve faiz hadlerindeki oynaklıktan etkilenmemesine olanak tanıyor. Bireysel bankacılıkta olmayısı ile ücret ve komisyonların yapısı bankayı mevzuat degisikliklerine karsı da koruyor.

Yatırımlardaki durgunluk büyümeyi geciktiriyor. Bazı alanlar haricinde ülkede yatırım gereksinimlerinin ötelendigini ve biriktigini görüyoruz. Öngörülebilirligin arttıgı ortamda bu biriken yatırım ihtiyacının kredi talebini de beraberinde getirmesini bekliyoruz. Tüketim ekonomisi modelinden yatırım odaklı büyümeye geçis hedefiyle kurulacak bir siyasi yönetim sayesinde TSKB’nin güçlü oldugu alanlarda yatırım istahının attıgını görebiliriz.

Marjlarda sınırlı bir daralma söz konusu. Bankanın temel kredi spredlerinde görünüm olagan seyrini korurken rekabet ve fonlama kompozisyonundaki degisimin sınırlı bir daralma getirdigini görüyoruz. 2014 yılında ortalama kredi spredleri %3,5 düzeyinde gerçeklesirken 2015’in ilk yarısında spred %3,1 düzeyine geriledi. Burada TL’deki deger kaybı ve bankanın dönem ortasından itibaren bilançosuna dahil ettigi güçlü fon büyümesini para piyasalarında degerlendirmesi etkili oldu. fonlar kredilere yöneldikçe spredlerde iyilesme görülecektir.


Aktif kalitesi kontrol altında. TSKB’nin ilk çeyrekte kaydettigi tahsili gecikmis alacakların ardından iyi bir ikinci çeyrek geçirdigini görüyoruz. 43 milyon TL tutarındaki dosyanın banka gelenegi geregi tamamı teminatlı. Daha önce de sirket ortakları arasındaki anlasmazlık geregi benzer sekilde takibe atılan ancak kısa süre içerisinde tahsilat gerçeklestirilen dosyalar görmüstük. Banka yönetimi bu kredinin yılsonuna kadar tahsil edilebilecegini düsünüyor. %9 net kar büyümesi tahminimizde bu krediden herhangi bir tahsilatı hesaba katmadıgımızı
belirtelim.

En çok önerilenler listesindeki yerini koruyor. Bankanın TL faiz oranlarındaki oynaklıga hassasiyeti diger bankalara kıyasla oldukça düsük düzeyde zira fonlama tarafı uzun vadeli yabancı kaynaklardan olusuyor. Ayrıca ekonominin yavasladıgı ve belirsizliklerinin artıgı dönemde TSKB hisseleri bankanın defansif yapısı nedeniyle daha iyi performans sergiliyor. Kredilerde yabancı para agırlıgı yüksek olsa da banka herhangi bir aktif kalitesi sorunu yasamıyor. Bankanın bu yıl %9 net kar büyümesi ve %17,5 özsermaye karlılıgı elde etmesini bekliyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor