Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

6 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Enka Insaat (ENKAI TI)
2015’te Irak’ta yeni projeler bekliyoruz

2015 yılı ilk çeyregi itibariyle Irak’ta toplam 1 milyar dolarlık proje bulunuyor. Toplam 6 projenin bulundugu Irak’ta 2 tanesi yeni eklendi ve her ikisinin de ikinci fazları bulunuyor. Bu iki projenin toplam büyüklügü yaklasık 800 milyon dolar seviyesinde. Ikinci fazların da toplam büyüklügünün bu seviyelerde olması bekleniyor. Uzun zamandır Irak’ta is yapan Enka’nın bu projelerin ikinci fazlarını da almasını bekliyoruz.

Ilk çeyrekte korkulan olmadı Enka Insaat’ın konsolide gelirleri 2015 yılı ilk çeyreginde yıllık bazda %3 gerileyerek 3.147 milyon TL oldu. Insaat haricindeki iskollarında gelirler yıllık bazda degismezken, insaat gelirleri %9 geriledi. Bunun temel nedeninin 2014 yılı sonunda eklenen projelerin ciro katkısının henüz düsük olması oldugunu düsünüyoruz. Gayrimenkul tarafında ise gelirler dolar bazlı oldugu için, dolar bazında %10’luk bir gerileme söz konusu olsa da TL bazında sabit bir seyir izledi. FAVÖK gelirlerdeki düsüse ragmen geçen yıla göre %5 yükseldi. Taahhüt tarafında geçen yıl yazılan tek seferlik giderlerin bu sene olmaması bölümün FAVÖK marjını 3 puan arttırırken, gayrimenkul tarafında tüm olumsuz piyasa kosullarına ragmen FAVÖK marjı 1 puan yükseldi. Dolar bazlı gelirlere karsın, giderlerin Ruble bazlı olmasının marjdaki iyilesmenin arkasındaki ana neden oldugu kanısındayız. Özetle konsolide FAVÖK marjı geçen yıl aynı dönemin yaklasık 1 puan üzerinde %16.8 olarak gerçeklesti.

Zayıf TL’den faydalanıyor
Enka’nın gelirlerinin neredeyse tamamı ABD doları bazında iken maliyetlerin bir kısmı yerel para cinsinden. Bu da hem yabancı para net bilanço varlıgı (2,5 milyar TL) bulunan hem de yabancı para bazlı 2,7 milyar ABD doları net nakdi bulunan holdingin operasyonel karlılıgına ve net karına olumlu yansıyor.

NAD’ne göre iskontolu islem görüyor
Cari piyasa degeri ile Enka Insaat hisseleri NAD’ne göre %33 iskontolu islem görüyor. Hissenin tarihi iskontosu %15 seviyesinde.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor