Foto GaleriEkonomiMerkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı

Merkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı

6 / 9 Merkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı
25 Temmuz 2019 - 15:42

"PİYASANIN TEPKİSİ OLUMLU "

Dolar, ilk tepki olarak 5.70'ten 5.76'ya yükselip daha sonra 5.65'li seviyelere geriledi. Kararın ardından tahvil faizleri düştü. GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan Merkez'in kendi tahminleri olan % 21.5'in ötesinde bir indirim yaptığını kaydetti. Ancak bu indirimin Türk varlıkları tarafında olumlu yansımaları olduğunu belirten Erkan "Ortaya çıkan bu resim piyasanın 400 baz puan civarında bir faiz indirimi beklentisi önden satın almış olduğunu ve buna hazır olduğunu da göstermektedir." yorumunu yaptı.

Erkan enflasyonda %15’lere düşüş ile Türkiye’nin %8 üzerinde reel faiz vererek emsal piyasalarının çok önünde bu ligde lider durumda olmasının, Fed ve AMB gibi büyük merkez bankalarından beklenen gevşeme politikalarının küresel faizleri düşürüyor olması gibi etmenlerin Merkez Bankası’nın faiz indirimi için gerekli fırsatı verdiğini kaydetti ve bankanın faiz indirmeye devam edeceğini öngördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşler tıkırında25 Temmuz 2019 20:51

    Araba ve konut kredisi alabilmek için bankalarda uzun kuyruklar oluştu, üretim yapmak için insanlar dövizlerini sattı ve teşvik kredisi alabilmek için oluşan büyük izdiham sonucu birbirlerini ezdi :)  BİST teki yabancılar yeterince mal satamadıkları için çok mutlu olamadılar, ama bu kadar kusur kadı kızında bile olur, nasılsa MB yakında faizleri sıfıra indirir diyerek pekte üzülmediler :)