Foto GaleriEkonomiMerkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı

Merkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı

5 / 9 Merkez'in faiz indirimi nasıl yankılandı
25 Temmuz 2019 - 15:42

"PSİKOLOJİK SEVİYENİN ALTINA İNDİ"

Finansal Danışman Recep Atakan Bloomberg HT'ye bugün 300 - 400 baz puan indirim beklediğini ve tahminlerinin üzerinde bir indirim gerçekleştiğini kaydederken para politikası metninde yeni bir üslup olduğuna dikkat çekti.

Faizde 'psikolojik seviye' olan % 20'nin altına inerek % 19'lara geçiş yapıldığını söyleyen Atakan "Piyasanın kabul edeceği en üst indirim limitinde kaldı. Merkez Bankası eski metni bırakıp 2019'un tümüne yeni bir vizyon çizmiş. Turizm ve ihracatta büyümeyi ekonomik hareketlenmenin sebebi olarak vurgulamış. Dünyadaki faiz düşüşünün, faiz indirmesinde bu kadar cesur olmasının ana sebeplerinden biri olarak metne yerleştirilmiş." değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşler tıkırında25 Temmuz 2019 20:51

    Araba ve konut kredisi alabilmek için bankalarda uzun kuyruklar oluştu, üretim yapmak için insanlar dövizlerini sattı ve teşvik kredisi alabilmek için oluşan büyük izdiham sonucu birbirlerini ezdi :)  BİST teki yabancılar yeterince mal satamadıkları için çok mutlu olamadılar, ama bu kadar kusur kadı kızında bile olur, nasılsa MB yakında faizleri sıfıra indirir diyerek pekte üzülmediler :)