Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Çetrefilli dönem için henüz erken

22 Şubat 2018, 11:23 - -

Piyasalardaki büyük dalgalanmalar, panikleyen yatırımcılar için kabus dolu günler yaratıyor. Oysaki çetrefilli dönem için henüz çok erken. Morgan Stanley yayınladığı raporda ilk çeyrek sonrası için zorlu bir tablo çizdi. Kurum, “Mevcut durumda açıklanan ekonomik verilerin güçlü oluşu enflasyon endişelerini dengelemeye çalışıyor. İlk çeyrek bilançolarının da güçlü olması bekleniyor. Ancak işler ilk çeyrekten sonra daha çetrefilli hale gelecek. Mart ayından sonra piyasaların artan çekirdek enflasyon, düşen PMI verileri, ekonomik sürprizler ve büyük olasılıkla bilançolardaki düzeltmeleri sindirmeleri gerekebilecek” diyor.
Morgan Stanley’in değerlendirmesi birçok kurum tarafındanda dile getirilmekte. Yılın ikinci çeyreğinden sonra borsalarda genel bir satış baskısı bekleniyor. Fakat unutulmaması gereken bir gerçek var büyük çıkışlar sonrası gerçekleşen düzeltmeler birden bire gerçekleşmez.

Borsada yabancı payı yüzde 65,00

Borsadaki yabancı payı 21 Şubat itibari ile yüzde 65 seviyesinde bulunuyor. Yabancı payında az da olsa bir azalma görülse de borsadaki yabancı payı hala yüzde 65 gibi yüksek bir seviyede bulunuyor.

Endeks zirvenin yüzde 4 altında

BIST 100 Endeksi 29 Ocak’ta test ettiği 121.532 seviyesindeki zirvenin yüzde 4 altında bulunuyor. Endeks 116.000 seviyesinin üzerindeki seyrini koruyabilirse 118.000 ardından 121.000 seviyesinin üzerine çıkmayı deneyecek. Orta vadede 112.500 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece endekste yön yukarı doğru olacak.

Kurum raporlarında öne çıkanlar
Bu hafta kurum raporlarında Garanti Yatırım’ı inceledik.

Garanti Yatırım’ın tavsiyeleri ve hedef fiyat önerileri

Banka hisse tavsiyeleri

Holding hisse tavsiyeleri

Gayrimenkul hisse tavsiyeleri

Sanayide öne çıkanlar

Güçlü beklentileri süren 3 hisse
Ereğli’de yüksek kapasite kullanımı sürecek
Erdemir yüksek Kapasite Kullanım oranı (KKO) ile çalışıyor. Şirketin 2018 yılında da yassı ürün üretimine ağırlık vermesi ve yüksek KKO’suna devam etmesini bekliyor.

Petkim nafta etilen spread’inden olumlu etkilenecek
Nafta etilen spread’i şu anda ton başına 748 ABD$ seviyesinde. Bu rakam yıl 2018 yılı ortalama tahmini olan ton başına 550 ABD’nin çok üstünde. Etilen/nafta spread’ini olumlu yönde etkileyen güçlü talep ortamı sayesinde şirketin 2018’de karlılığını sürdürmesi bekleniyor.

Tüpraş’ta yüzde 10.5’lik temettü verimi
Tüpraş’ın Şubat ayı sonunda hisse başına 12 TL’lik bir temettü açıklaması bekleniyor. Bu da % 10.5’lik bir temettü verimine denk geliyor. Bu nedenle hisse portföy önerilerinde yer alıyor.

Hisse başına karı yüksek FAVÖK büyümesi pozitif 25 hisse

FAVÖK, Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar demektir. FAVÖK şirketin ana faaliyetlerinden olan karlılığı göstermesi açısından önemli bir göstergedir. Hisse başına karı yüksek ve FAVÖK büyümesi pozitif 25 hisseyi incelediğimizde ilk sırada Ege Endüstri’yi görüyoruz. Ege Endüstri’yi Tüpraş ve Kartonsan izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)