İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsada dipteki hisselerin zamanı

03 Ocak 2018, 15:36 - -

TEMETTÜ ENDEKSİNDE DİPTEKİ 8 HİSSE

Borsa İstanbul ilk etapta 120.000 hedefine doğru koşuyor. Endeks hisseleri yükselişte. Yatırım Gurusu Peter Lynch; önümüzdeki ay, önümüzdeki yıl ya da üç yıl içinde borsa mutlaka düşecektir diyor. Lynch’e göre; hisselerin büyük bölümü yatırımcı kuruluşların elinde bulunan, analistlerin peşinde koştuğu, hisse fiyatı borsa ortalamasının üzerinde artış gösteren ve gerçek değerinin üzerinde olan şirketlerin hisseleri ya yakında değer kaybedecek ya da aynı düzeyde kalacaktır. Borsadaki son yükselişe baktığımızda endeks değer kazanırken, endeks hisselerinde de yeni zirveler dikkat çekiyor. İşte şimdi dipteki hisselerin zamanı.

FTA 4.0 “Hisse bul” robotu ile dipte olup hareketlenen hisseleri çıkardık.

Temettü Endeksinde dipteki 8 hisse

Analiz kriteri olarak kapanış itibari ile hisse senedinin son 5000 işgünü içerisinde gördüğü en düşük seviyeye yüzde 60’a kadar yakın olan hisseleri listeledik. Bu hisselerden hareketlenenleri bulabilmek için Ralli kriterini ekledik ve en az son bir günde yükseliş şartını sağlamasını istedik. Güçlü hisseleri listeleyebilmek için analizi temettü endeksinde uyguladık.

İşte temettü endeksinde dipten hareketlenen 8 hisse:
Unutulmamalı ki, dipte olan hisseler içerisindeki potansiyeli olan hisseler diğer hisselere göre çok daha fazla yükseliş potansiyeli taşıyor. Dalgalı piyasalarda hırs ve panik gibi duygulara kapılmak yerine analiz yapmalı.

DOAŞ- Doğuş Otomotiv’de hedef 14 TL

DOAŞ’ta, dip seviyelerde alçalan takoz formasyonu gözleniyor. Alçalan Takoz Formasyonu, fiyatlardaki artış eğilimi olarak yorumlanabilir. Eğer bu formasyon aşağı yönde oluşuyorsa bu oluşum trendin değişeceğini gösterir. DOAŞ 7 günlük ortalamasını yukarı doğru kırdı. Ancak hala 20 ve 50 günlük ortalamalarının altında. Alçalan takoz’un direnç seviyesini kırması ve bununla birlikte ortalamaların üzerine çıkması, hissede yukarı doğru sert fiyat hareketlerini beraberinde getirebilir. 
İş Yatırım DOAŞ için 10,35 TL hedef fiyat ile “al” önerisinde bulunuyor. Hissedeki getiri beklentisi yüzde 24.
DOAŞ hissesinde 31 Aralık 2016’dan bu yana yabancıların satış yapması hisselerin dip seviyelere gerilemesine neden oldu. Yabancıların yüzde 24,11 olan payı yüzde 9,31’e geriledi.

DOAŞ’IN net kar büyümesi negatif. Hissenin fiyatının diplerde bulunmasının bir nedeni de bu.

HALKB – Halkbank fiyatını ikiye katlama potansiyeli taşıyor

Halkbank dip seviyelerde. Hissenin, fiyatını ikiye katlama potansiyeli bulunuyor. Ancak Hakan Atilla davası nedeni ile hisse satış baskısı altında bulunuyor.
İş Yatırım Halkbank için 13,14 TL hedef fiyat ile “tut” önerisinde bulunuyor. Hissedeki getiri beklentisi yüzde 19.
Halkbank hisselerinde Citibank 31 Aralık 2016’da yüzde 42 olan payını yüzde 41,53’e düşürürken, Deutsche Bank, yüzde 32,31 olan payını yüzde 34,77’ye çıkardı. Hissedeki toplam yabancı payı yüzde 76,31 seviyesinde bulunuyor.

IZOCM – İzocam’da hisse senetleri toplanmış durumda

İzocam hisseleri toplu. Hisselerin halka açık kısmının yüzde 88’i Yapı Kredi Yatırım’ın saklamasında bulunuyor.

 ASLAN – Aslan Çimento dipte yatay hareket ediyor

PNSUT – Pınar Süt 2015 yılından bu yana en düşük seviyelerde

Gübre Fabrikalarında ilk direnç 4,80 TL’de.

İş Yatırım Gübre Fabrikaları için “tut” önerisinde bulunuyor. Hisse için hedef fiyat beklentisi 4,80 getiri beklentisi ise yüzde 12.

DOCO – Doco alçalan kanaldan kurtulursa önü açık

CCOLA- Coca Cola İçecek 43 TL’yi görebilir

Cola için İş Yatırım 43,50 TL hedef fiyat ile “tut” önerisinde bulunuyor. Hissenin getiri potansiyeli yüzde 26.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)