SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : HALKS hissesi neden Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda bulunuyor? Bu hissenin riskli olduğu anlamına mı gelir? Uzun vadeli yatırım için önerir misiniz? Gönderen : Esra 20.12.2019, 06:50

Halk Sigorta, Mayıs 2012’den bu yana önceki adıyla Serbest İşlem Platformu, değişen ismiyle Piyasa Öncesi İşlem Platformunda işlem görüyor. Bir şirket halka açık statüde olduğu halde hisseleri borsada işlem görmediği taktirde Borsa Yönetimi tarafından bu Platformda işlem görmesine karar verilebilmektedir. Halk Sigorta için de durum farklı değil. Ancak bu platformda yer alıp da bilahare farklı pazarlara bir hissenin geçmesi mümkündür. Bunun için her pazar için gerekli olan şartları taşıması gerekmektedir. Aksi taktirde bu platformda kalmaya devem edecektir. Halk Sigorta’nın diğer pazarların aradığı kriterleri karşılayamaması ister istemez bu platformda kalmasına yol açmakta. Öte yandan borsada bir şirket takip edilecekse öncelikle mali yapısının incelenmesi doğru olandır. Halk Yatırım da bundan müstesna değildir. Halkbank’ın iştiraki olup son iki yılda kârını artıran firmanın son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda ise kârı bir önceki yılın aynı dönemi ile benzer geldi. Bu durum şirketin kârında bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. Yılın ilk dokuz ayında nominal değerinin altında işlem gören hissenin ekim ayının ilk haftası gerçekleştirdiği sert bir çıkış ile 1,88 TL’ye kadar yükseldiği görülüyor. Şirketle ilgili en son yatırımcıyla paylaşılan açıklama geçtiğimiz mayıs ayında. Sonrasındaysa kamuyla paylaşılan bir gelişme ya da haber bulunmuyor. Bu itibarla ekim ayında gerçekleşen sert çıkışın ekonomik bir karşılığı görülmemekte. Hissenin geçmiş fiyat hareketi takip edildiğinde, daha önce de benzer yukarı yönlü kopmaların gerçekleştiği görülüyor. Ancak bu tür hareketlerin ardından hisse gerilemekte ya da uzun süre yatayda hareket etmekte. Uzun vadeli çıkışın görülmediği hissedeki son atağın da önceki hareketlere benzeme ve düşüş eğilimine dönme ihtimali hiç de düşük değil. Kârını büyüten sektörlerin takip edilmesinde yarar var.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI