SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞLEM HACMİ GÜNDE BİR ADET -
SORU : İş A hissesini uzun süredir takıp ediyorum. Almak riskli diyorlar. Elinde kalır satamazsın, diyorlar. Bana hiç mantıklı gelmedi. Öyleyse bu hisseyi kimler alıp satıyor. Bunu bazı sitelerde hisseyi aldık on sene satmayacağız bir milyon olacak diyenler atıp tutuyor mu acaba? Bana biraz açıklama yaparsanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim Gönderen : İ.özturk11.02.2020, 19:02

Borsada alınan bir hissenin sonrasında rahat şekilde satılabilmesi oldukça önemlidir. Hızlı alım satım akıcı bir piyasanın varlığını gerektirir. Bunun için de hissede derinliğinin olması gerekir. Daha açık bir ifade ile hem alıcıların hem de satıcıların yoğun olduğu bir piyasada alıcılar işlem yaparken piyasada sorunsuz bir şekilde alacak hisse bulabilmelidir. Aynı şekilde satıcıların da istedikleri anda hisseyi ellerinden çıkarabilmeli. Hissenin derinliğinin ya da işlem hacminin yeterli olup olmadığını günlük ortalama işlem hacimleri takip edilerek gözlemlemek mümkündür. İş Bankası A hissesi ise son bir yılda günlük bir adet ile işlem görmekte. Son kapanış fiyatı 332 TL olan hissede günlük birden fazla alım yapmaya niyetlenmek aynı zamanda talebin artmasına yol açacaktır ki bu da fiyatı hızla yukarı çıkarır. Aynı şekilde gün içinde birden fazla hisse satmak istenildiğinde de hissenin fiyatı üzerinde ciddi bir baskıya sebep olurken arzu edilenden daha düşük fiyata hisseyi elden çıkarmaya yol açacaktır. Neticede sığ piyasalarda işlem emrinin kendisi dahi hissenin fiyatının aşağı ya da yukarı çıkmasına sebep olabilmektedir. Derinliği olan hisselerde ise böylesi bir durum söz konusu olmaz ve işlem emrinin kendisi doğrudan fiyat üzerinde değişime yol açmaz. Bu nedenledir ki böylesi hisselerde her zaman için sorunsuz şekilde pozisyon almak ve her an satmak mümkündür. Düşük işlem hacimli hisselerde alıp uzun süre tutmak söz konusu olmakla birlikte satış sırasında fiyat üzerinde baskıya yol açmamak için azar azar satılması gündeme gelecektir. Az kavramı her sığ hissede farklı anlam taşısa da İş Bankası A için bunun anlamı günlük bir adettir. Netice itibariyle alım yaparken şirketin kârlı olması önemli olmakla birlikte bir o kadar önemli olanın da derinlik olduğu unutulmamalı.

IS BANKASI (A) ISATR

Alış0,00

Satış2.295.242,50

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD481,99

FK1.786,16

Fiyat2.295.242,50

Değişim46,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI