SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İş Girişim’deki fiyat hareketini nasıl buluyorsunuz? Bir çıkıp bir iniyor. Sizce durum ne yönde? Gönderen : Tuncay Şimşek01.04.2019, 21:35

İş Girişim, geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana dalgalı şekilde yukarı ataklarda bulunduğu gözleniyor. Hisse, önce yukarı yönlü sert bir harekette bulunmakta akabinde kademeli olarak gerilemekte bilahare yukarı yönlü tekrar sert bir harekette bulunmakta. Bu şekilde her defasında tabanını yukarı doğru çıkarırken zirve noktasını da yukarıya çıkarmakta. Son olarak 14 Mart 2019 günü en yüksek 3,79 TL’ye kadar yükselirken akabinde önceki fiyat hareketlerinde olduğu gibi kademeli olarak aşağıya kaydı. Şimdilerde de 3,17 TL’den işlem görüyor. Hissenin geçmiş fiyat hareketini sürdürmesi halinde başlayan yukarı yönlü sert hareketin devam etmesi gündeme gelecektir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise istenen nitelikte olduğunu söylemek zor. Gelirinde artış gerçekleşmeyen şirketin dönem sonu kârında yaşanan yükselişi yeterli görmek ise mümkün değil. Şirket 74,6 milyon TL sermayeye sahip bulunurken 2018 faaliyet döneminde elde ettiği kâr rakamı ancak 3 milyon TL ile sınırlı kaldı. Bu tutar son dört yılın en yüksek rakamı olsa da mevcut sermaye rakamı ile birlikte değerlendirildiğinde hayli zayıf kalmakta. Şirket girişim sermayesi olması itibariyle ister istemez belli bir riski üzerinde taşıyor. Bu durum hissenin istikrarlı bir şekilde yükselme potansiyelini de sekteye uğratmakta.

IS GIRISIM ISGSY

Alış0,00

Satış34,74

Gün İçi En Düşük32,30

Gün İçi En Yüksek36,84

PD/DD1,16

FK4,49

Fiyat34,74

Değişim3,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI