E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen: Faizler yılda bir kaç kez artacak---

Yellen: Faizler yılda bir kaç kez artacak

Yellen: Faizler yılda bir kaç kez artacak
18 Ocak 2017 - 23:42 borsagundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın partilerden bağımsız olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın partilerden bağımsız olduğunu ve uzun vadede sağlıklı bir ekonomiyi besleme hedefi taşıyarak, kısa vadeli politik baskılardan uzak olduğunu dile getirdi.

Yellen'in yorumları yeni başkan Trump'ın ofisine yerleşmesinin bir gün öncesinde geldi. Trump daha önceki açıklamalarında Fed yetkililerinin politika açıdan demokratlar lehine önyargılı bir tavır izlediğini iddia etmişti.

Yellen, Fed'in kurulduğu 1913 yılından bu yana kamu yararına hizmet ettiğini ve para politikalarını Kongre ya da Beyaz Saray'ın engeli olmaksızın belirlediğini vurguladı.

Yellen, merkez bankasının istihdam piyasaları ve enflasyon hedeflerini yakalamaya çok yakın olduğunu belirtti ve öte yandan bununla birlikte uzun vadeli baskı unsurlarının gelecek yıllarda ekonomik büyümeyi sınırlayabileceği uyarısında bulundu.

ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümü açısından yukarı yönlü beklentilerini koruyan başkan, işsizlik oranının yüzde 4.7'ye gerilediğini hatırlattı ve bunun Fed'in istihdam piyasalarının tam güçle çalışacağı beklentisine yakın seviyeler olduğunu vurguladı. Aynı zamanda enflasyon oranlarının da Fed'in yüzde 2 seviyesindeki hedefine yaklaştığını dile getirdi.

Bu güçlenmenin Aralık ayı toplantısında faizlerin çeyurek puan artırılmasında etkili olduğunu dile getiren Yellen, bu toplantıda yetkililerin fed fonlarının faizinin 2019 yılına kadar yılda bir kaç kez artırılacağını öngördüğünü ve bunun uzun vadeli doğal seviye olarak kabul edilen yüzde 3'e yakın olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)