E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall street yükselişle kapandı---

Wall street yükselişle kapandı

Wall street yükselişle kapandı
08 Aralık 2017 - 00:03 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasasında bugün Boeing ve diğer sanayi şirketlerinin hisslerine gele alımlar günün yukarıda tamamlanmasını sağladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD endeksleri son günlerde yaşadıkları düşüşü bugün yaşadıkları yükselişle kısmen telafi etmeye çalıştı. s&p 500 endeksi bugünden önceki 4 işlem gününü düşüşle tamamlamıştı, Dow Jones Sanayi Endeksi iki gün ve Nasdaq Bileşik endeksi 4 gün boyunca gerilemişti.

Mischler Financial'in uluslararası hisse senetleri kısmı yöneticisi Larry Peruzzi "Geçtiğimiz hafta boyunca pek çok kar satışı gözlemledik ve insanlar şimdi bu baskının ardından alıma geçmişler gibi görünüyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Dow Jones Sanayi endeksi 70.51 puan ve yüzde 0.29 oranında yükselişle 24211,42 S&P 500 yüzde 0.29 yükselişle 2637.00 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.54 yükselişle 6812,84 puandan günü tamamladı.

S&P 500 kapsamındaki endeksler arasında sanayi sektörü hisseleri yüzde 0.9 oraındaki artışla ilk sırada yer alırken, Dow Jones'ta yaşanan yükselişe yüzde 1.5 oranında değer kazanan Boeing hisseleri öncülük etti. Boeing hisseleri açıklanan kar rakamlarının arka arkaya beklentileri aşması sonucunda, bu yıl yüzde 81 oranında değer kazandı ve Dow Jones'ta yaşanan yükselişe önemli bir destek sağladı.

12 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklayan General Electric hisseleri yüzde 0.5 oranında yükseldi. S&P 500 endeksi kapsamındaki teknoloji sektörü hisseleri yüzde 0.7 oranında değer kazandı.

Wilmington Trust'ın yatırım stratejisti Tony Roth, "Piyasalar durgun bir suda salınıyor, piyasalar vergi tasarısı kongreye doğru yolunu sürdürdüğü için sabır içinde beklemeyi tercih ediyor" ifadelerini kullanıyor.

ABD hükümetinin kapanmasını önlemeye yönelik olarak borç tavanını artırma görüşmelerinin de bu hafta çözüme kavuşturulması gerektiği konusu da piyasaların odağında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)