E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcı Rogers'tan Türkiye açıklaması---

Ünlü yatırımcı Rogers'tan Türkiye açıklaması

Ünlü yatırımcı Rogers'tan Türkiye açıklaması
24 Eylül 2018 - 17:40 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, ''Türkiye dikkatlice izleyeceğim piyasalar arasında'' dedi

Rogers Holding Inc. Başkanı ünlü yatırımcı Jim Rogers Bloomberg HT'de piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Rogers Fed'in bu haftaki toplantıda faiz artıracağını, bu yıl bir kez daha faiz artıracağını öngördü. ABD ekonomisinin resesyona gireceğini belirten Rogers "son resesyondan beri 10 yıl oldu; 2020'ye kadar bir resesyon daha göreceğiz" dedi. Rogers akademisyenlerden oluşan Fed yetkililerinin bazı hatalar yaptığını ve yapmaya devam edeceğini çünkü piyasadan 'anlamadıklarını' söyledi.

Rogers'ın açıklamalarından başlıklar şöyle;

"DOLARIN YÜKSELMESİNİ BEKLİYORUM"

"ABD'de faizler artacak, dolar da yükselecek. Piyasalar güvenli liman arıyor. Dolar daha da yükselecektir. Hatta 1 - 2 yıl içinde balona bile dönüşebilir.

Dolar çok yükseldiği zaman insanlar satmak için sebep arayacaklar, bütçe açığına ve borçluluğa bakacaklardır.

TİCARET SAVAŞLARI

"Bir noktada bir tarafın 'sorunu çözdük, herşey iyi olacak' demesini bekliyorum, o zaman finansal piyasalarda ralli başlayacaktır. Ticaret savaşları dünya için kötü olur"

"TÜRKİYE DİKKATLE İZLEYECEĞİM PİYASALAR ARASINDA"

Gelişen piyasalarda ralli de, çöküşler de olacaktır. Ralli olsa da bu kalıcı olmaz, yalancı yükseliş olur.

Türkiye'de bence bir yıl içinde herşey düzelecektir. Arjantin, Venezüela gibi ülkelerde ciddi problemler var, Türkiye de benim için dikkatle izlenecekler listesinde..

ALTIN

Benim portföyümde altın var. 2010'dan beri altın alıyorum. Altın fiyatlarının kriz döneminde inmesini bekliyorum.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatlarında balon vardı ve patladı, birkaç yıl içinde fiyatlar tekrar yükselecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı24 Eylül 2018 20:05

    Geliri gideri dolar euro olan yabancı için borsa bir miktar fırsat sunuyor, neticede yarıya düşse ilave yatırım yapabilir. Yerli ise mutfak masraflarını düşünmek durumunda. Borsada kazanayım derken hepden aç kalmak söz konusu. Düşüncem normalde krizlerden sonra bazı firmalar beyaz bayrak çekip teslim olur ve servet el değiştirir, Bizimkiler son gayret hala durumu kurtarma peşinde. Kimsenin burnu kanamadan krizin geçmesi zor. Kenarda bekleyen ne kazanır ne kaybeder, çatışmaya giren için risk de getiri de daha fazla olması lazım.

  • Mustafa24 Eylül 2018 18:50

    Bu hala gaz veriyor. ŞUAN en son aklıma gelen en son şey borsa.Dikkat edin bi yerde alıcı bulsalar affetmezler Gerçi satsa ne olacak yabancı ocaktaki 100 $ ı na verdiği paraya 35$ ı zor alıyor şimdi

  • ERDİ24 Eylül 2018 17:52

    sen hala izlemeye devam et kardeşim,,120000 de eline veririz.

  • Erhan al24 Eylül 2018 17:47

    Bu adamı daha n kdr paylasacaksınız tamam dediyse dedi kim yatırım yapar banka hisseleri yükseliyor gerisi hikaye yuzde 40 yuzde 60 ekside hisseler