E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yarın başlıyor---

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yarın başlıyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yarın başlıyor
12 Kasım 2018 - 11:54 borsagundem.com

Sponsorları arasında Borsagundem.com’un da bulunduğu Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin teması “Gelecek”. Dev etkinlik iki gün sürecek.

Fütüristik bir bakış açısıyla düzenlenecek ve 13-14 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Wyndham Grand Levent Oteli’nde yapılacak Kongre, uluslararası alanda ve Türkiye’den konularında en yetkin kişileri yatırımcı ve yatırımcı adaylarıyla buluşturacak..

Borsagundem.com’un da sponsor olduğu üçüncü “Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi”nin teması “Gelecek”. Etkinliğe 6 bine yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun desteklediği ve Borsa İstanbul Grubu’nun ana sponsor olduğu Kongre kapsamında düzenlenecek panel ve eğitimler, tüm katılımcılara açık olacak. Kayıtlar www.sermayepiyasalarikongresi.org.tr sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor.

Kongre panellerinde yapısal reformlar, ticaret savaşları, girişimcilik gibi makroekonomik konular; yapay zeka ve etkileri, teknolojinin finansal mimariyi ve iş modellerini değiştirmesi, gelecekte istihdamın nasıl olacağı, müşteriyi tanıma kuralına ilişkin fintek uygulamaları,  blockchain uygulama örnekleri gibi yıkıcı teknolojilerin etkileri; kur ve faiz riskinin yönetimi, sermaye piyasası ihraç süreçleri ve halka açılma yoluyla kaynak yaratma alternatifleri, gayrimenkul ve girişim sermayesi fonları gibi gündemde yer alan birçok konu tartışılacak.

Kongre’de reel sektörde yer alan şirketlerin kaynak yaratma, döviz/faiz risklerini yönetme, kurumsallaşma gibi konularda Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği üyesi aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinden ücretsiz danışmanlık alabilecekleri B2B alanı da oluşturulacak.

2 ANA KONUŞMACI, 25 PANEL VE 23 EĞİTİM

Uluslararası uzmanların katılacağı Kongre’nin açılış konuşmacılarından biri “Technology vs. Humanity” kitabının yazarı Gerd Leonhard olacak. 2015 yılında Wired dergisi tarafından teknoloji alanında en etkili 100 isimden biri olarak gösterilen Leonhard, kitabında, insanlığımızın değişmesinden önce cevap verilmesi gereken etik ve sosyal sorunların cevaplarını araştırıyor. Kendini geleceğin verilerini toplayan bir avcı toplayıcı olarak gören Leonhard, kültürel ve toplumsal olgulardan ticaret ve teknolojiye kadar birçok farklı alanda geleceğe dair yenilikleri ve görüşlerini Kongre’de katılımcılarla paylaşacak. Kongre’de kitap imzalama etkinliği de düzenlenecek. 

Kongredeki bir diğer ana konuşmacı da Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı olacak. Türkiye’nin dijital ekonomiye geçişi için en fazla çaba gösteren isimlerinden biri olan Eczacıbaşı, Türkiye’nin bu alanda yaşadığı dönüşümleri ve dünyadaki son gelişmeleri kendi kişisel deneyimlerinden yola çıkarak anlatacak. Kongre’deki açılış konuşmasının hemen ardından “Daha Yeni Başlıyor” isimli kitabının imza etkinliği da gerçekleştirilecek. 

Kongreye çok sayıda kurum destek veriyor. Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul Grubu, Borsagundem.com, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, T. İş Bankası A.Ş., A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Deutsche Bank, İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Logo Yazılım A.Ş., BtcTurk, CFA Society İstanbul, Citibank A.Ş., DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu, Devexperts Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş., Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş., TEB Portföy Yönetimi A.Ş., Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Sigorta Birliği, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası, White&Case ve GKC Partners, Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Türk Hava Yolları, Bloomberg HT ve TRT World.

KONGRENİN HEDEFLERİ

* Ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkıda bulunmak,
* Büyümeyi sermaye piyasaları yoluyla gerçekleştirmek,
* Sermaye piyasalarını ve ürünlerini Türkiye'nin gündemine getirmek ve gündeminde tutmak,
* Sermaye piyasası ürünleri, yatırım stratejileri, teknolojileri, uyuşmazlık çözüm yöntemleri konusunda farkındalık yaratmak,
* "Türkiye'de Yatırım ve Tasarruf'' bilincini oluşturmak,
* Finans okuryazarlığı bilincini artırmak,
* Düzenleyici kurumlar, finans çalışanları, yatırımcılar ve destek sağlayıcı birimler arasında ilişkileri geliştirmek,
* Uluslararası kişi, kurum ve konuların Türkiye'de tartışma ortamı bulmasını sağlamak,
İ* stanbul'un finans merkezi olmasına katkıda bulunmak,
* Sermaye piyasasının yol haritasını belirlemek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)