E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan borçlanma araçlarında değişlik---

SPK'dan borçlanma araçlarında değişlik

SPK'dan borçlanma araçlarında değişlik
20 Şubat 2017 - 09:15 borsagundem.com

SPK, borçlanma araçlarına ilişkin tebliğde değişiklikler yapan tebliği yayımlandı. Tebliğe göre şirketler borçlanma araçlarını yurt dışında da arz edebilecek

Resmi Gazete'nin 18 Şubat tarihli sayısında yer alan tebliğe göre, borçlanma araçları yurt içinde halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin ya da yurt dışında satılmak üzere ihraç edilebilecek.

Yurt içinde halka arz edilmeksizin yapılacak satışlar, nitelikli yatırımcıya satış ve birim nominal değeri asgari 100,000 TL olmak kaydıyla tahsisli satış olmak üzere iki şekilde yapılabilecek.Borsada işlem gören borçlanma araçlarının Borsada ve Borsa dışında alım satımı Borsa düzenlemeleri çerçevesinde mümkün olacak.Borsa dışında gerçekleştirilen işlemlerde fiyatların kamuya duyurulması hususunda kurulun yatırım kuruluşlarına ilişkin düzenlemelerinde yer alan hükümlere uyulacak.

SPK, borçlanma araçlarına ilişkin ödeme yükümlülüklerinin bir banka veya üçüncü bir tüzel kişi tarafından garanti altına alınmasını veya satışın yapılacağı kişilerin niteliklerine veya satış koşullarına sınırlama getirilmesini talep edebilecek ya da ihraç belgesinin geçerlilik süresini kısaltabilecek.

Yurt içinde halka arz edilmeksizin ihraç edilecek borçlanma araçlarının Borsada işlem görmesinin planlanması durumunda, ihraççının bağımsız denetimden veya incelemeden geçmiş en son tarihli finansal tabloları ve başvuru formu da ihraç belgesi ile birlikte KAP'ta ilan edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)