E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRastgele hisse seçin---

Rastgele hisse seçin

Rastgele hisse seçin
25 Temmuz 2014 - 16:02 borsagundem.com

Hedge fon yöneticilerinden David Harding, rastgele hisse seçimiyle endeksin aşılabileceğini söyledi

İngiltere’nin en başarılı hedge fon yöneticilerinden David Harding, ABD hisseleri için en önemli göstergelerden biri olarak kabul edilen S&P 500’ü “kusurlu” olarak niteleyerek yatırımcıların rastgele hisse seçimiyle daha iyi performans gösterebileceklerini iddia etti.

297 çalışanı ve yönetimi altındaki 25,5 milyar dolarlık varlığıyla dünyanın 14’üncü büyük hedge fonu olan Winton Capital’ı yöneten Harding sektörde petrol ve altına uzun dönemli kârlı yatırımları ve 2008 mali krizinden kârlı çıkışıyla tanınıyor.

Bir dizi alternatif yatırım yöntemi geliştiren Harding, S&P 500’e karşı duyduğu kuşkunun, işlem sistemleri ve yöntemlerine başkaları tarafından yöneltilen eleştirilerden doğduğunu söyledi.

Harding, "S&P 500 bir işlem sistemi, bir dizi hisse alıp satma kuralı üzerine kurulmuş. Bir işlem sistemi ama doğrusunu söylemek gerekirse en iyilerinden biri de değil,” dedi.

İşlem sistemleri üzerine 30 yıllık deneyimi bulunan Harding, beş yıl önce iki grup basit yatırım fikriyle piyasanın üzerinde performans sağlamaya karar verdiğini ve bu gruplardan birinin rastgele 50 hisse seçme ilkesine dayandığını belirtti.
Harding, “Bu hisseleri rastgele seçiyorsunuz ve her birine eşit ağırlık veriyorsunuz... Yöntemi test ettiğimizde anında S&P 500’den daha iyi performans gösterdi,” dedi.

Harding, “Eğer varlıklarınızın beklenen getirisi aynıysa portföyünüzü optimize etmek için her birine aynı ağırlığı vermelisiniz. Böylece hisseleri rasgele seçer ve bileştirirseniz, her zaman ya da yüzde 99.99 ihtimalle S&P 500’ün üzerine çıkarsınız,” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)