E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda "Portekiz" tedirginliği---

Piyasalarda "Portekiz" tedirginliği

Piyasalarda Portekiz tedirginliği
10 Temmuz 2014 - 13:54 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Portekiz'in ikinci büyük bankasının tahvil ödemelerini ertelemesinin etkileri devam ediyor

Avrupa hisse senetleri, Portekiz'in en büyük ikinci bankasına ait bir şirketin tahvil ödemelerini zamanında yapamamasının ardından derinleşen yatırımcı endişeleri nedeniyle düşüşünü beşinci güne taşırken, Portekiz tahvilleri değer kaybetti. Yen güç kazandı ve petrol artan arza bağlı olarak düşüşünü 10'ncu güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, bu yılın en düşük seviyesine inen banka hisselerinin de desteği ile, Londra saati ile 10:33'te, yüzde 1.2 aşağıda seyrediyordu. Avrupa'da finansal tahvil riski artışını beşinci güne taşıdı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.7 geriledi. Portekiz'in 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 13 baz puan yükselerek yüzde 3.91'e ulaşırken, ABD Hazine tahvilleri yükseldi ve yen biri dışında 16 önemli para birimi karşısında değer kazandı. Endonezya'da hisse senetleri, Jakarta Valisi Joko Widodo'nun başkanlık seçimlerini kazanmasının eetkis ile son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.7 gevşeyerek varil başına 101.61 dolara indi.

Portekiz Merkez Bankası, ülkenin ikinci en büyük bankası Banco Espirito Santo SA'nın, banka ana şirketinin tahvil ödemelerini gerçekleştirememesinin ardından korunacağını açıklarken, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, şeffaflığın eksik olduğunu ve diğer şirketlerle bağlantıları işaret ederek, gruptaki şirketlerden birinin notunu düşürdü. Çin'in ihracatı Haziran ayında yüzde 7.2 ile tahminlerin altında bir artış gösterdi. ABD'de bugün işsizlik başvuruları verisi açıklanacak.

Jersey, Channel Islands merkezli Ashburton Ltd.'den Veronika Pechlaner, "Bu yılın başında çevre Avrupa ülkelerine çok para gittiğini gördük ve bu bölgedeki bankalar oldukça büyük ağırlıklandırmaya sahip," dedi ve "Şimdi artık paraların buradan çıkması ile birlikte, bankacılık sektörünün daha fazla etkilenmesi sürpriz olmaz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)