E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda negatif hava hakim---

Piyasalarda negatif hava hakim

Piyasalarda negatif hava hakim
18 Ağustos 2017 - 09:00 borsagundem.com

ABD'deki ekonomi programında sıkıntılar olması ve Barcelona'daki terör saldırısı piyasalara olumsuz yansıdı

Asya borsası yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaşmaya başlarken, dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi gündemini yürütebilmesi konusunda endişelerin artmasıyla dalgalandı. Öte yandan, Barselona'da bir minibüsün kalabalığın arasına dalarak 13 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına yol açmasının ardından piyasalardaki tedirginlik daha da arttı. Japonya dışındakşi Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 geriledi ancak Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilimin azalmasının ardından haftayı yüzde 1.4'lük kazanımla bitirmek üzere. Japonya'nın Nikkei endeksi global endişeler ve güçlü yenin etkisiyle yüzde 1.2 geriledi ve haftayı yüzde 1.4'lük kayıpla bitirmek üzere. Çin'in lokomotif hisseleri Çin'de yeni ev fiyatlarındaki artışın yavaşladığını gösteren verinin ardından yüzde 0.2 geriledi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.7 geriledi ancak haftalık yüzde 1.05 yükseldi.

DÖVİZ

Dolar, Trump yönetiminin ekonomi politika gündemini ilerletme konusunda endişelerin artmasıyla yen karşısında geriledi. Barselona'daki saldırı haberi ve Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Gary Cohn'un da ayrılabileceği tahminleri piyasayı sarsarak, ABD hisse senetlerindeki satış baskısını artırdı ve güvenli liman tahvillerine talebi canlandırdı. Bir Beyaz Saray yetkilisi Cohn'un görevinde kalacağını söyledi. Dolar yen karşısında Çarşmaba günü 110.95 ile bu haftanın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 109.33'e geriledi. Euro yüzde 0.1 artışla 1.1734 dolarda yatay seyrediyor ancak bu hafta yüzde 0.7 gerileyerek,Temmuz başlarından beri ilk haftalık düşüşünü kaydetti. Euro Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 20 Temmuz toplantı tutanaklarının, yetkililerin eurodaki aşırı değerlendme konusunda endişeli olduklarını göstermesinin ardından 1.1662 ile üç haftanın dip seviyesine geriledi. Ancak bu haftadaki kayıplarına rağmen euro yıl başından bugüne kadar yüzde 11'de fazla yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları, ham petrol piyasasının giderek sıkılaşmakta olduğu sinyallerine rağmen piyasalardaki geniş tabanlı satış baskısının bir parçası olarak geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 50.99 dolarda bulunuyor ve bu haftayı yüzde 2'nin üzerinde düşüşle bitirmek üzere. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 47.06 dolarda bulunuyor ve haftayı yüzde 3.5 düşüşe bitirmek üzere. Brent petrolü (değişim; son işlem): -0.12% 50.97 ABD hafif petrolü (değişim, son işlem): -0.11% 47.04

ALTIN

Altın Asya borsalarının daha düşük seyir izlediği ortamda yatay seyrediyor. Bazı yatırımcılar ABD'deki siyasi belirsizlik ve Barselona'daki saldırının ardından güvenli liman varlıklarına yöneldi. Spot altının ons fiyatı ard arda iki gün yükseldikten sonra bugün neredeyse değişim göstermeyerek 1,287.34 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı 1,293.10 dolarda yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)