E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed belirsizliği içinde---

Piyasalar Fed belirsizliği içinde

Piyasalar Fed belirsizliği içinde
01 Ağustos 2017 - 09:47 borsagundem.com

Küresel piyasalarda, Fed'in bu yıl faizleri tekrar artırabileceği şüphelerinden dolayı belirsiz görünüm sürüyor

Asya borsaları bugün hafif yükselirken, veri gündemi yoğun bu haftada açıklanacak olan ve enflasyonun küresel çapta dengeli görünümünü sürdürdüğüne işaret eden verileri izleyecekler. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi, finansal ve enerji hisselerindeki kazanımların desteğiyle yüzde 0.5, Tokyo Nikkei endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalama Endeksi , yüzde 0.28 artışla 21.891.12'ye ulaşarak rekor kırdı ancak Nasdaq Bileşik endeksi son dönemdeki yükselişlerinin ardından bugün yüzde 0.42 geriledi. Dünya borsaları MSCI ACWI endeksi, güçlü küresel ekonomik büyüme beklentileriyle Temmuz'da ard arda dokuzuncu kez kazanımla bitirerek, aylık bazda 2003-2004'den beri en uzun süreli kesintisiz yükselişi kaydetti. Ancak, son aylarda gevşeyen ABD enflasyonu yatırımcıları Fed'in faiz artışları konusunda sabırlı bir yaklaşım benimseyeceği fikrine teşvik etti.

DÖVİZ

Dolar, euro karşısında iki buçuk yılın en düşük seviyesinden yükselmeye başladı ancak ABD'deki siyasi karışıklıktan ve Fed'in bu yıl faizleri tekrar artırabileceği şüphelerinden dolayı belirsiz görünümünü koruyor. Dolar, ay sonu portföy ayarlamalarının baskısı altında kalarak bugün gerilerken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) para politikasını sıkılaştırmaya yönelik tutum izleyeceği beklentilerinden destek buluyor. Dolar ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni atanan Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci'yi görevden alması kaynaklı yaşanan siyasi belirsizlikten dolayı baskı altında. Euro Asya borsalarının ilk işlemlerinde 1.1846 dolar ile Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1.1828 dolar seviyesinde. Doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks dün 3 Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyesi olan 92.784'e kadar gerilemesinin ardından bugün yüzde 0.1 artışla 92.907'de işlem görüyor.

PETROL

ABD petrolü, güçlü yakıt talebinin desteğiyle Mayıs sonlarından beri ilk kez varil başına 50 doların üzerinde işlem görüyor ancak Petrol İhraç Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) gelen yüksek arz fiyatların daha fazla yükselmesini engelliyor. ABD hafif ham petrolü vadeli fiyatı yüzde 0.2 yükselerek varil başına 50.25 dolarda bulunuyor ve 25 Mayıs'tan bu yana ilk kez varil başına 50 doların üzerinde işlem gördüyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı , yüzde 0.1 artışla varil başına 52.78 dolardan işlem görüyor.

ALTIN

Altın fiyatları, Temmuz'da en yüksek aylık kazanımını kaydettikten sonra değer kazanmakta zorlanan Dolar ve ABD'de siyasi belirsizliğinin etkisiyle bugün yaklaşık yedi haftanın en yüksek seviyesinde tutunuyor. Spot altının ons fiyatı 1,269.30 dolarda yatay seyrediyor. Altın geçen ay yüzde 2.2 yükselerek Şubat'tan bu yana en yüksek aylık kazanımını elde etmişti. ABD altının Ağustos teslimatı için vadeli fiyatı yüzde 0.2 yükselişle 1,269.00 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)