E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed başkanını olumlu karşıladı---

Piyasalar Fed başkanını olumlu karşıladı

Piyasalar Fed başkanını olumlu karşıladı
03 Kasım 2017 - 09:17 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı adayının Jerome Powell olacağını açıklaması ile piyasalar olumlu seyretti

Asya borsaları Fed başkanlığına şu anki Fed yönetim kurulu üyesi Jerome Powell'ın aday gösterilmesini memnuniyetle karşılarken, yatırımcıların Cumhuriyetçilerin yüksek vergi kesintisi planlarına temkinli yaklaşmalarıyla yatay seyir izliyor. Apple tatil dönemindeki satışlarının piyasa beklentilerini aşacağı öngörüsünün ardından yeni zirvelere ulaşırken; Nasdaq vadeli işlemleri de yüzde 0.3 artıda seyrediyor. Japonya'daki tatil, işlem hacimlerini sınırlarken; yatırımcılar kasırgaların olumsuz etkisinin gözlendiği Eylül ayının ardından yükseliş öngördükleri Ekim ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde temkinli. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.15 artışla 2007 sonundan bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı. Avustralya borsası yüzde 0.6 yükselirken, Çin'in lokomotif hisseler  ılımlı bir seyir izliyor.

DÖVİZ

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'ı aday göstermesinin ardından yatırımcıların dikkati ABD tarımdışı istihdam verisine çevrilirken; dolar, temel para birimleri karşısında yatay seyrediyor. Trump, Fed başkanlığı için Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'ı aday gösterdi. Trump bu adımıyla Janet Yellen'in ikinci kez başkan olacağı düşüncesini ortadan kaldırdı ancak Yellen'in temkinli para politikasının devam edeceğinin sinyalini verdi. Trump'ın kararı piyasa katılımcılarının beklentileriyle uyumlu gerçekleşirken, dolar da habere sınırlı tepki verdi. Dolar endeksi 94.411 ile dün gördüğü bir ayın zirvesinden geriledikten sonra 94.684'da bulunuyor. Dolar, Cumhuriyetçilerin ABD Temsilciler Meclisi'nde vergi yasasının revize edilmesine ilişkin önerileri ortaya koymalarının ardından hafif değer kaybetti. Cumhuriyetçiler, kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 20'ye indirmeyi ve şirketlerin ülke dışındaki kazançları ile bireyler ve aileler üzerindeki vergileri düşürmeyi istiyor. Ancak, tasarının kongrede geçmesi kesin değil. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini on yıldan uzun süredir ilk kez yükselterek yüzde 0.25'ten yüzde 0.50'ye çıkarırken, gelecek üç yılda sadece "çok kademeli" faiz artışı olmasını beklediğini belirtti. Böylece sterlin dolar karşısında Haziran'dan bu yana en büyük günlük düşüşü kaydettikten sonra toparlandı. Sterlin Dolar karşısında dün 1.4 gerildikten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1,3070'e yükseldi.

PETROL

Petrol piyasaları, yüksek talebin yanı sıra piyasayı sıkılaştıran OPEC öncülüğündeki arz kesintilerinin desteğiyle yükseliş kaydetti. Ancak analistler, ABD petrol üretimindeki artışa karşı bir hamle olarak bu kesintilerin uzatılması gerektiğine dikkat çekti. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.4 artışla varil başına 60.86 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.5 artışla varil başına 54.83 dolarda bulunuyor. OPEC ve Rusya gibi üreticilerin piyasaları sıkılaştırmak için petrol üretimini günlük yaklaşık 1.8 milyon varil azaltma çabalarıyla Piyasa duyarlılığı yükseldi.

ALTIN

Altın günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde doların yatay seyretmesiyle yükseldi ancak dün gördüğü yüksek seviyelerin altında dar bir aralıkta seyretti. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,277.04 dolara yükselirken, üç haftadır ilk haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor. ABD altının Aralık vadeli fiyatı büyük değişiklik göstermeyerek 1,277.70 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)