E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar durgun seyrediyor---

Piyasalar durgun seyrediyor

Piyasalar durgun seyrediyor
12 Aralık 2017 - 09:05 borsagundem.com

Asya borsalarındaki düşüş eğilimi küresel piyasalarda durgunluğa neden oldu

Asya borsaları art arda üç gün kazanım kaydettikten sonra, piyasaların küresel büyümede iyileşme umutlarının ABD borçlanma maliyetlerinde bu haftaki olası artışla konsolide olmasıyla durgun seyir izledi. Piyasaları ümitlendiren son haber Çin'den gelirken; Kasım ayında Çin'deki bankaların çok yüksek seviyede kredi vermesi, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak perakende satışlar ve sanayi üretimindeki artışların da işareti olabilir. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise son üç günde yüzde 2 yükseldikten sonra duraksadı. Asya genelinde hareketler sınırlı kalırken; Çin lokomotif hisseleri yüzde 0.2 geriledi, Avustralya borsası ise yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dün 25 yılın zirvesini gördükten sonra bugün yatay seyrediyor. Wall Street teknoloji ve enerji hisseleri öncülüğünde yükselirken, endeks en fazla desteği Apple Inc'den aldı. Dow endeksi yüzde 0.23, S&P 500 endeksi yüzde 0.32 ve Nasdaq yüzde 0.51 yükseldi. New York'un en yoğun banliyö yolcu merkezlerinden biri olan Port Authority otobüs terminalinde dün meydana gelen patlamanın piyasalarda kalıcı etkisi olmadı. New York Valisi Bill de Blasio patlamayı "terör saldırısı girişimi" olarak niteledi.

DÖVİZ

Dolar, temel para birimleri karşısında son iki haftanın zirvesine yakın şekilde yatay seyrederken; işlemciler yeni katalizörler için Fed'in bu haftaki politika toplantısını bekliyorlar. Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 93.931'e yükselirken, Cuma günü gördüğü 21 Kasım'dan bu yanaki en yüksek seviyesi olan 94.087 seviyesine yakın seyrediyor. Fed'in, yarın sona erecek olan iki günlük politika toplantısında faiz oranlarını artırması ve önümüzdeki yıl para politikasını daha da sıkılaştırılması bekleniyor. Melbourne'daki Western Union Business Solutions'ın para strateji uzmanı Steven Dooley, bu hafta faiz artırımının piyasa tarafından fiyatlanmış olması nedeniyle, doların Fed'in açıklamasından sonra sonra ilk tepki olarak gerileyebileceğini söyledi. Dooley buna karşın Fed'in muhtemelen ekonomik görünüm hakkında iyimser algılanacağını, bunun da doları destekleyebileceğini belirtti.

PETROL

Brent ham petrol fiyatları, Kuzey Denizi Forties boru hattında akışın durmasının OPEC öncülüğündeki üretim kesintileri nedeniyle zaten sıkılaşan piyasada önemli arz kesintisi yaratmasıyla 2015'ten bu yana ilk kez varil başına 65 doların üzerine çıktı. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.9 artışla varil başına 65.29 dolara bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.5 artışla varil başına 58.30 dolarda buşunuyor. İngiltere'nin günde 450,000 varil kapasiteli en büyük petrol boru hattı olan Forties petrol boru hattındaki akış, ortaya çıkan çatlaklar nedeniyle dün durdu.

ALTIN

Altın dün yaklaşık beş ayın dip seviyesini gördükten sonra, bugün iki günlük Fed toplantısı öncesinde hafif yükseldi. Spot altının ons fiyatı dün 1,240.10 dolar ile 20 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,244.30 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,246 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)