E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisselere Katar dopingi---

O hisselere Katar dopingi

O hisselere Katar dopingi
17 Ağustos 2018 - 10:37 borsagundem.com

Katar'ın Türkiye'ye doğrudan yapacağı yatırımların ilk etkisi Borsa İstanbul'da işlem gören iki hissede görülmeye başlandı

BURAK TAŞÇI – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye ekonomisine ilişkin ilk destek Katar’dan geldi. ABD ile yaşanan sorunlarla birlikte kurlardaki dalgalanma sonrasında ekonomi yönetimi harekete geçti.  Piyasa otoriteleri gerekli önlemleri aldı ve dolardaki yükselişi frenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Külliye’de görüşen Katar Emiri El Sani, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapılacağının sözünü verdi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Katar’dan daha fazla miktarda paranın gelebileceğini belirtti.

Türkiye’de büyük yatırımlara sahip olan Katar, 2016 yılında Finansbank’ı National Bank of Greece’ten satın almış ve adını QNB Finansbank olarak değiştirmişti.

Son iki gündür Borsa İstanbul’da yükselen banka hissesi bulunmazken QNB Finansbank ve QNB Finans Leasing hissesi pozitif ayrışma içine girdi.

Katar sermayesi Borsa İstanbul’u desteklemeye başladı. QNB Finansbank’ın halka açıklık oranı yüzde 0.12 olması nedeniyle küçük hacimlerle sert fiyat hareketleri yapılabiliyor.

Aynı şekilde QNB Finans Leasing’in de yüzde 0.60’ı halka açık durumda ve son 3 gündür yükseliş trendinde.

Katar 100 milyar dolarla geliyor

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir17 Ağustos 2018 20:09

    mertcan dede.yorumundan sen bir şey anladınmı.biraz açta bizde değerli bilgilerinden yararlanalım.

  • mercan dede17 Ağustos 2018 18:09

    tskb ye bakın bideişfinans sorumlu müdürken işbanka işfinanstan ortak kazandırıp tarihe geçen ince şimdi tskb de **iyi işler yapmaya devam ediyor yanında da ersin var.hani şu eski işdoğanlı petrol ofisini kazandıran****sonra satan **sonra sattığınında sattığı**?petrolofisi..vay bee..tskb sürünmeleri tesadüf..işte..**

  • bilader17 Ağustos 2018 17:59

    gelen 100 milyar dolar ile yine beton dokerseniz, size sovelim mi?

  • AAA17 Ağustos 2018 16:42

    Müslüman ülkeler içinde lider durumunda idik şimdi dilenci durumuna düştük.

  • No name17 Ağustos 2018 21:27

    Necla hanım ne içiyorsanız bende aynısından rica edicem :)))

  • Necla17 Ağustos 2018 17:50

    Dilenci senin oy attığın kuluçdaroğlu. Reis asla ne kendini ne ülkemizi kötü duruma düşürmez. Düşen sadece abd borsası ve dolar

  • yeni para birimi.17 Ağustos 2018 12:01

    40 adet müslüman ülke, çin, hindistan, rusya yeni para birimi ve yeni swift sistemi kurmalı. Altına endeksli dünya para birimi çıkarmalı. FED, ABD, İSRAİL çöker. siyonizm biter. ABD eyaletleri dağılır. eokonomik güç biter. sila gücü azalır ve dünyanın şamar oğlanı olurlar. trump dünyayı buna zorluyor.

  • ??17 Ağustos 2018 18:54

    hangi müslümn ? sizlere empoze edilen müslümanlar dülmandan beter kardeşim. osmanlıyı milliyetçilikle yıktılar. müslüman devletler sırtından habçerledi. o iş olmaz ... imamhatipl mezubusab tarih kitabı aç okumaya başla derim... ergenekon destanından başkla.. öyle söğüt domanitden gelmiyor tarihimiz.

  • dd17 Ağustos 2018 11:11

    HER MÜSLÜMAN ÜLKESİ KATAR GİBİ OLSA. DOST BUDUR.

  • jale17 Ağustos 2018 12:20

    kiminin parası kiminin duası