E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türkiye'ye kötü bir haber daha---

Moody's'ten Türkiye'ye kötü bir haber daha

Moody's'ten Türkiye'ye kötü bir haber daha
25 Eylül 2018 - 08:10 borsagundem.com

Moody's Türkiye'nin yabancı para cinsinden banka mevduatları için ülke tavanı notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden banka mevduatları için ülke tavanı notunu B1'den B2'ye indirdi. Diğer ülke tavanı notları değişmedi. Kısa vadel banka mevduatları için ülke tavanı notu Not Prime olarak korunurken, yabancı para cinsinden tahvil tavanı Ba2/NP, tahviller ve mevduatlar için yerel para cinsinden ülke tavanı notu Ba1 olarak devam ettirildi.
Moody's alınan bu kararın Türkiye'nin Ba3 olan kredi notuna etkisi bulunmadığını vurguladı.
Moody's, uzun vaeli yabancı para cinsinden banka mevduatları için ülke tavanı notunun B2'ye indirilmesine neden olarak, hükümetin döviz cinsi mevduat çekiyişlerini engellemek için müdahalede bulunması riskinin arttığı görüşünü yansıttığını belirtti.
Alınan kararın ayrıca, Türkiye'nin kurumlarında devam eden zayıflamayı ve giderek artan şekilde öngörülemez hale gelen poolitika ortamını yansıttığını savunan Moody's, "Yabancı para cinsinden mevduatlariçin notun devlet tahvili notunun iki kademe altına indirilmesi, ödemeler dengesi üzerinde baskının artmması halinde hükümetin döviz cinsinden mevduatlara erişimi engelemenin gerekli olduğu sonucuna varabileceği görüşümüzü yansıtıyor. Hükümetin, mevduat sahiplerinin kendi döviz
mevduatlarına erişimlerini sınırlaması riski, hükümetin kendi borçları nedeniyle temerrüde düşmesi riskinden daha yüksek" değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı25 Eylül 2018 22:31

    Eyy Moody's satan sattı, her hafta bir şey yumurtlama. Örnek:CIMSA piyasa değeri borsada 200 milyon dolara inmiş. Mersin, Eskişehir, Afyon, Niğde, Ankara, Kayseri de fabrikası var, o kadar beton tesisi, deniz limanı, yurt dışında şirketleri var. Bunu sıfırdan kursan 1 milyar dolar eder. Bir iki yıl az kazanacak diye 40 kusur yıllık şirketin hissesini elden mi çıkaralım.

  • rasim25 Eylül 2018 12:37

    Bedava af çıkar mı,,al her birinden 5000 er tl,,devlet kalkınsın.

  • Borsacı25 Eylül 2018 22:23

    Güzel tespit. Af edilen her ay için bir asgari ücret borç senedi imzalatılmalı. Tekrar suç işler ise senetleri de icraya verilmeli. Askerlik para ile yapıldığına göre ceza evinden tahliye de bir yükümlülük olmalı, sonuçda suç işlemezler ise senet gün geçtikçe erir.

  • adem garip25 Eylül 2018 11:51

    mahkumiyetlerinin yuzde 80 ini yatmış hükümlüler için bedelli bir af çıkarılabilir.Böylece hem çıkacak aftan devlet de yararlanmış olur

  • Saka25 Eylül 2018 11:34

    Evet bize ne!.! Borc paraya ihtiyacin var, parayi verenlerde bu nota bakiyorlar.

  • İBRAHİM ÖZKAN25 Eylül 2018 11:01

    MOODYS VE DİĞER KURULUŞLAR NE YAZIKKİ TÜRKİYEYE KARŞIDÜRÜST VE ADİL DEĞİLLER TAMAMİYLE SİYASİ TETİKÇİLİK YAPIYORLAR VE GÜVENİRLİKLERİNİ YİTİRDİLR V EÖNEMLERİ YOK

  • Ahmet Hakan25 Eylül 2018 14:19

    Evet evet....Çok haklısın....Ama yine de bir cisim yaklaşıyor...Kriz yok ,kriz yon...NO PANIC...

  • Ahmet Hakan25 Eylül 2018 10:38

    Bir cisim yaklaşıyor...

  • Kriz yok25 Eylül 2018 09:06

    Eyyyyy üyyyyy

  • Muhammed25 Eylül 2018 08:33

    Bizene moody den büdüden. Herzaman felaket tellalıydılar. Olmayada devam ederler taki istediklerini yapana kadar ya da lafımızı geçirene kadar böle.

  • Vatandaş 25 Eylül 2018 09:33

    Moodys notları yükseltirken kimseden ses çıkmıyordu. Şimdi mi kötü oldular

  • Halük25 Eylül 2018 08:40

    Haklısın. Sen okumadan düşünmeden karşı çık ki bizde dolardan kazanmaya devam edelim. Yetmez ama evet