E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in aldığı karar TL'ye fayda sağlamadı---

Merkez'in aldığı karar TL'ye fayda sağlamadı

Merkez'in aldığı karar TL'ye fayda sağlamadı
07 Ağustos 2018 - 11:12 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın rezerv opsiyon mekanizasında değişikliğe gitmesi dolarda anlık düşüşe neden oldu

Commerzbank, TCMB'nin dün rezerv opisyon mekanizması kapsamında attığı adımın Türk Lirası'na beklenen desteği sağlamadığını, bunun temelinde de TCMB'nin bağımsızlığına yönelik endişelerin ve yaratılan 2,2 milyar dolarlık döviz imkanının piyasa için çok büyük olmamasının yattığını bildirdi.
Raporda, "TCMB'nin dün rezerv mekanizmasında değişikliğe gitmesi iki şeyi ortaya koydu:
1- TCMB durumdan endişe duyuyor ve bir adım atması gerektiğini düşünüyor.

2- Ancak TCMB'nin faizleri artırmaya ceraseti yok veya bunu yapmasına artık izin verilmiyor" değerlendirmesine yer veren Commerzbank, bu gelişmelere bağlı olarak TL'nin destek bulmak yerine 5,40 seviyesine gerilediğine işaret etti.

Commerzbank analisti Ulrich Leuchtmann, TL'de kısa süreli görülecek bir toparlanmanın krizin sona erdiği anlamına gelmeyeceğini savunurken, "Ben krizin şimdi başladığından korkuyorum. Türkiye'nin cari işlemler açığının finansmanı konusunda bir risk var. Bu büyük bir reel ekonomik krize ulaşabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika07 Ağustos 2018 12:51

    Türkiye yönetimine karşı uluslararası finans kesiminde güven bunalımı yaşanıyorsa ve kamu israfı kesmedikten sonra TCMB ne yapsın ki ! Aracı kurum yöneticileri yabancı yatırımcılara Türk tahvili önerince, Türkiye'nin adını duymak istemiyorlar.

  • dd07 Ağustos 2018 12:38

    NASIL OLURSA FAYDA SAYLAR ACABA?. FAİZ LER 2003 DE OLDUĞU GİBİ 0/64 OLURSA MI FAYDA SAĞLAYACAK?.

  • Okie Dokie07 Ağustos 2018 11:52

    Çetinkafa artık istifa etmelidir. Sosyoloji mezunu kendisi. Gidip mezuniyetine göre bir alanda çalışmalı. Örneğin, yaşlı bakım evinde terapist olabilir.