E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda hisse satışları hız kesti---

Küresel piyasalarda hisse satışları hız kesti

Küresel piyasalarda hisse satışları hız kesti
23 Mart 2017 - 07:23 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetlerindeki satış dalgası gevşerken yen ve altın değer kaybetti. Piyasalar Fed Başkanı Yellen'ın bugün yapacağı konuşmayı bekliyor. ABD Temsilciler Meclisi Obamacare'in değiştirilmesini oylayacak

Japonya hisselerinde Donald Trump'ın seçilmesinden bu yana en hızlı düşüşü tetikleyen küresel hisse sentlerindeki satış dalgası, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması ile birlikte gevşedi. Yen yedi günlük rallisini durdurdu ve ABD Hazine tahvilleri, altın ile birlikte değer kaybetti.

Japonya'da Topix Endeksi, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Çarşamba günü hafifçe yükselmesinin ardından dalgalı br seyir izlerken, Avustralya hisseleri değer kazandı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, Çarşamba günkü kayıpların ardından yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi hafifçe yükseldi ve son beş günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Yeni Zelanda doları, ülke merkez bankasının gösterge faizi rekor düşük seviye olan yüzde 1.75'te tutmasının ardından dalgalandı. Petrol vadelileri yükseldi.

ABD hisse senetlerindeki hafif yükseliş, Çarşamba günü Asya piyasalarına yayılan satış dalgasının ardından piyasaya bir miktar rahatlama getirdi. Volatilite, ABD'de Cumhuriyetçilerin sağlık yasa teklifinin Kongre'de oylanmasından önce yükseldi. Kanun yapıcılar, bu yasanın kabul edilmemesi durumunda, Donald Trump'ın Kasım ayında başkanlığa seçilmesinin ardından risk varlıklarına alım getiren vergi kısıntıları ve harcamaların artırılması taahhütlerinin yasalaşmasını geciktirebileceğini kaydediyorlar. ANcak satışların güçlülüğünü dikkate alan yatırmcılar, küresel ekonominin gücünü gösteren verileri işaret ederek, düşüşün biraz ileri gitmiş olabileceğini kaydediyorlar.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Fed Başkanı Janet Yellen Perşembe günü konuşma yapacak.

*Temsilciler Meclisi'nde Obamacare olarak bilinen yasanın değiştirilmesini öngören tasarının Perşembe günkü oylamasının zamanı henüz belli olmadı ve Cumhuriyetçilerin bu yasayı geçirmek için yeterli desteğe sahip olup olmadığı konusunda farklı haberler geliyor.

*Filipinler ve SriLanka merkez bankaları politika kararlarını açıklayacak.

*Fransa'da Cuma günü Mart ayı satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve 4. çeyrek GSYİH verileri açıklanacak.

Hisse Senetleri

*Japonya'da Topix Endeksi, Çarşamba günü yüzde 2.1 düştükten sonra, Tokyo saati ile 10:58'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 ve Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

*Hong Kong'daişlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, önceki seansta yüzde 1.8 düştükten sonra yüzde 0.8 yükseldi.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.6 düşerek yaklaşık iki haftanın ilk kaybını yaşamasının ardından yüzde 0.1 yükseldi.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 yükseldi. Gösterge endeks Çarşamba günü yüzde 0.2 yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, altı günlük düşüşün ardından yüzde 0.1 yükseldi. Yen dolar karşısında, Çarşamba günü Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yüzde 0.3 düşerek 111.47 seviyesine indi.

*Avustralya doları yüzde 0.2 ve Yeni Zelanda doları yüzde 0.1 değer kaybetti.

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek yüzde 2.76'da kaldı.

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahcillerinin faizi, önceki dört seansta düştükten sonra bir baz puandan az yükselerek yüzde 2.41'e çıktı.

Emtia

*Altın, altı günlük yükselişin ardından yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,245.04 dolara geriledi.

*Petrol yüzde 0.7 yükselerek varil başına 48.39 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)