E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlendi---

Küresel piyasalar güçlendi

Küresel piyasalar güçlendi
18 Nisan 2018 - 09:18 borsagundem.com

Küresel piyasalarda şirket bilançolarının iyi gelmesi ile birlikte güçlü seyir hakim oldu

Asya borsaları, Wall Street'in beklentilerin üzerinde gelen şirket bilançolarından destek bulmasının ardından yükseldi ancak ticaret engelleri ve küresel büyüme görünümü ile ilgili endişeler para birimleri ve tahvilleri baskıladı.
Beijing bankacılık sistemindeki likiditeyi artırsa da Çin piyasaları düşüşe karşı koymaya çalışıyor. Şanghay lokomotif hisseleri artıda açıldıktan sonra yüzde 0.2 geriledi.
Çin Merkez Bankası (PBOC) dün beklenmedik bir şekilde bankaların zorunlu karşılık oranlarını düşüreceğini açıkladı. Bu, küçük şirketlerin için borç vermesini sağlayan ancak parasal genişlemenin yetersiz kaldığı bir adım.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi ard arda dört gün düşüş kaydettikten sonra yüzde 0.5 yükseldi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Mar-a-Lago'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye başlamasıyla yatırımcılar ticaretle ilgili herhangi bir gelişmeyi beklerken, Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 1.2 yükseldi.
Netlix , Goldman Sachs ve sağlık hizmetleri şirketlerinin güçlü bilançolarının bu dönemin yedi yılın en güçlü bilanço dönemi olacağına ilişkin iyimserliği artırmasının ardından S&P 500 endeksi vadeli işlemleri yüzde 0.1 yükseldi. 

DÖVİZ

Dolar ABD'deki güçlü ekonomik verilerinin yen karşısında doların değer kazanmasını sağlaması ve ABD-Çin arasındaki ticaret ilişkilerine ilişkin risklerin ve Orta Doğu'daki gerilimlerin ikinci plana atılmasıyla yükseldi.
Dolar endeksi dün yüzde 0.1 yükseldikten sonra 89.538'de bulunuyor.
Endeks, ABD'de beklenenden daha güçlü olan Mart ayı konut inşaatları ve istikrarlı sanayi üretim verilerinin etkisiyle geri çekilmeden önce 27 Mart'tan bu yana en düşük seviye olan 89.229 seviyesine gerilemişti.
Dolar yen karşısında dün 106.885'e kadar geriledikten sonra artan risk iştahının piyasa karışıklığı ve siyasi gerilim dönemlerinde talep gören yene olan talebi azaltmasıyla bugün yüzde 0.3 artışla 107.295'e yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarındaki düşüş ve arz kesintisine ilişkin devam eden riskin etkisiyle yükseldi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.5 artışla varil başına 71.90 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları ard arda üç gün yükseldikten sonra doların ve hisse senetlerinin yükselerek yatırımcıların risk iştahını artırmasıyla geriledi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,344.06 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika18 Nisan 2018 09:31

    Küresel piyasalar iyi de yersel piyasa BIST , kurban bayramında yapılması istenen erken seçimin kurbanı.