E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güç kazandı---

Küresel piyasalar güç kazandı

Küresel piyasalar güç kazandı
17 Ağustos 2018 - 09:15 borsagundem.com

ABD ve Çin'in ticaret görüşmesi yapacak olması piyasalara alım getirdi

Asya borsaları Çin ve ABD'nin Haziran'dan bu yana ilk ticaret görüşmelerini gelecek hafta yapma konusunda anlaşması ve TL'nin bu hafta başında kaydettiği sert kayıpların ardından kazanımlarını artırmasıyla ılımlı şekilde yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  dün bir yılın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.4 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Dow Jones endeksi dün yüzde 1.58, S&P 500 endeksi yüzde 0.79 yükseldi.
Çin Ticaret Bakanı Wang Shouwen başkanlığında bir Çin heyetinin ABD temsilcileriyle görüşeceği haberi piyasaların toparlanmasına destek oldu.
Ancak, bu alt düzeyli görüşmelerin ticaret anlaşmazlığını çözme olasılığı olmadığından, etkisi kısa süreli olabilir. Beyaz Saray Ekonomik danışmanı Larry Kudlow, Beijing'i, Başkan Donald Trump'un Çin'in ekonomi politikalarındaki değişikliklere karşı koyma konusundaki kararlılığını küçümsememesi konusunda uyardı.
Nitekim, Çin hisse senedi piyasaları haberlerden sınırlı etkilendi. Şanghay Composite dün yüzde 0.66 düşüşle 2,705.19'a geriledikten sonra yüzde 0.16 yükseldi. 

DÖVİZ

Dolar Çin ve ABD arasında gelecek hafta yapılacak ticaret görüşmelerinin ticaret savaşını önleyecek bir çözüm bulunacağı umutlarını canlandırmasıyla, başlıca para birimleri karşısında 13 buçuk ayın zirvesinden geriledi.
Dolar endeksi yüzde 0.1 düşüşle 96.549'a geriledi.
Endeks TL'deki sert değer kaybı ve Çin ekonomisinin durumuna ilişkin endişelerin güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasıyla ve gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılamasıyla hafta içinde 96.984 ile Haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Türkiye'deki finansal krizin sıçrayağacağı endişeleri nedeniyle değer kaybeden euro ticaret görüşmeleri haberlerinden destek buldu.
Euro dün yüzde 0.3 değer kazandıktan sonra bugün de artış kaydederek 1.1380 dolarda bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları yavaşlayan küresel ekonomik büyümenin petrol ürünleri talebini zedeleyebileceğine dair endişelerin artmasıyla gerilerken, ABD ham petrolü yedinci haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı 71.40 dolarda bulunuyor. 

ALTIN

Altın fiyatları doların bir yıldan uzun sürenin zirvesinden gerilemesiyle hafif yükseldi ancak 2017 ortasından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,176.29 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)