E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım'ın Bank Asya raporu---

İş Yatırım'ın Bank Asya raporu

İş Yatırım'ın Bank Asya raporu
08 Nisan 2014 - 14:15 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan şirket raporlarında Bank Asya için değerlendirmelere yer verildi

İş Yatırım Bank Asya hakkında basında çıkan haberleri değerlendirdiği raporda şu görüşlere yer verdi:

''QIB ortaklıgı ile ilgili spekülatif haber. Bugün Vatan gazetesinde yer alan bir habere göre BDDK, geçen haftaki kurul toplantısında Bank Asya ve QIB’nin stratejik ortaklık için gerekli izin basvurularını neden göstermeksizin gündemine almadı. Haberde BDDK’nın tutumunun süreçte gecikmeye neden oldugu belirtiliyor. Hatırlanacagı gibi Bank Asya, QIB ile stratejik ortaklık görüşmelerini iki hafta önce duyururken sürecin kısa zamanda sonlanabilecegini bildirmisti.
   
Bank Asya yetkililerinden edindigimiz bilgiye göre QIB, stratejik ortaklık için herhangi bir süreci başlatmadan önce BDDK ile görüserek olumlu görüş aldı. Banka bu hafta basında da teknik çalısmalara başladı (due diligence). Bizce QIB’nin stratejik ortaklık başvurusu BDDK tarafından olumlu görüşle karŞılanmalı zira siyasi kargaşa döneminde bankanın ciddi boyutta mevduat kaybı günlük bankacılık islerini olumsuz etkiliyordu. Haberi spekülatif olarak görüp süreçle ilgili fikrimizi koruyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz09 Nisan 2014 03:34

    qib haberi 24 martta geldi niye o zaman yorum yapmadınız ?o zaman işimize gelmişti değil mi *

  • Borsacı09 Nisan 2014 00:00

    BDDK banka alım satımlarında detaylara bakıyor. Bankaya ortak olan bankacılık mı yapmak istiyor yoksa kelepir malı alıp sonra satmak mı istiyor, öncelikle ondan emin olmadan izin filan vermez.