E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasaların gözü Fed kararında---

Gelişen piyasaların gözü Fed kararında

Gelişen piyasaların gözü Fed kararında
24 Temmuz 2017 - 12:28 borsagundem.com

Gelişen piyasa yatırımcılarının dikkatleri Fed'in açıklayacağı ipuçlarında olacak

Gelişen piyasa yatırımcılarının dikkatleri, bu haftaki Fed faiz kararı üzerinde olacak. Yatırımcılar, para politikasının görünümü ve riskli varlıklara olan iştahı nasıl etkileyebileceğine ilişkin ipuçları arayacak.

Fed'in faiz artırımı sürecini hızlandırmasına yönelik endişelerin hafiflemesiyle birlikte, hisse senedi ve para birimleri göstergeleri ardı ardına iki hafta boyunca yükseliş kaydetti. Fed'in Çarşamba günü yapacağı açıklamalardaki herhangi bir şahin işaret, bu yıl dünyanın en iyi performans gösteren Meksika Pesosu ve Güney Kore Wonu gibi para birimlerinin istikrarını test edilmesine yol açacak. Brezilya'da aynı günü politika kararı açıklanacak.

Brezilya

Brezilya Reali, Başkan Michel Temer'e ilişkin yolsuzluk iddialarının etkisiyle Mayıs ayında tetiklenen satış dalgasından kaynana kayıplarının tamamını geri aldı. Volatilite traderlarına göre real, önümüzdeki birkaç ay içerisinde yumuşak bir yol izleyecek.

Siyasi endişelerin azalması ve daha istikrarlı bir para birimi, merkez bankasının Çarşamba günkü toplantısında faiz indirimi temposunu sürdürmesinde yardımcı olabilir.

Güney Kore Wonu

Asya'nın en iyi performans gösteren para biriminin istikrarı bu haftaki Fed toplantısında test edilecek. FOMC açıklamasındaki ton, Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'nin Cuma günkü bir notuna göre büyük bir ihtimalle son dönemdeki güvercin duruşu yansıtacak. Won bu yıl yüzde 8 yükselerek 12 önemli bölgesel para birimi arasında en fazla değer kazanan para oldu. 35 milyar doların üzerindeki net fon girişleri, wonun yükselişinde etkili oldu.

Rusya

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, ABD'de bulunan işletmelerin Rus şirketleriyle herhangi bir ilişkisi bulunan enerji projelerini desteklemesi ya da üzerinde çalışmasını -Rusya sınırları dışında bile olsa- yasaklayacak bir yasa üzerinde kesin olmayan bir anlaşmaya vardı.

Söz konusu durum, Rus varlıkları için kötü haber anlamına geliyor. Rus Rublesi bu yıl benzerlerinin gerisinde kaldı ve hisse senetleri en kötü performans gösterenler arasında yer aldı. VanEck Vectors Russia ETF'sinde 207 yılında 500 milyon doların üzerinde çıkış (fon başladığından bu yana yıl başından itibaren en fazla) oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)