E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEylül ayında piyasaları neler bekliyor?---

Eylül ayında piyasaları neler bekliyor?

Eylül ayında piyasaları neler bekliyor?
01 Eylül 2015 - 17:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım Danışmanlığı Araştırma Müdürü Uzeyir Doğan, piyasalarda Çin dalgasının devamının geleceğini öngördü

Gedik Yatırım Danışmanlığı Araştırma Müdürü Uzeyir Doğan, piyasalarda Eylül ayına yönelik beklentileri katıldığı canlı yayında değerlendirdi.

Doğan şunları söyledi:

"Kritiklik içeriden çok dış kaynaklı. Yurtdışı riskler biraz daha ön plana çıktı. 7 Haziran seçimleri sonrası en kötüyü fiyatlayarak bir dip bulmuştuk ama yurtdışının etkisi satış dalgasında yeni boyuta geçme ihtimalini artırdı. Endeks ve TL yurtdışı risklere rağmen halen güçlü duruyor. Piyasa gerçekten çok hacimsiz. Alınan bazı pozisyonlar korunmaya çalışılıyor. Yeni satışı ve yeni alıcı gelmiyor piyasaya. Dışarısı bozulursa bizim piyasamızın TL ve borsanın pozitif ayrışmadan sağladığı farkı fiyatları yansıtacağını ve dip seviyelerin görülebileceğini düşünüyorum. Çin'deki belirsizlik aralanır, Fed'in faiz artışı olmayacağı varsayımı gerçekleşirse bu seviyelerde seçim sürecini bekleyebiliriz. Dışarıda olacak satış baskısı böyle sürerse bizim piyasamız düşüş yönünde tepki verebilir. Çin tahmin edilmesi en zor ülkelerden biri. Çin'deki olayların yeni başladığını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde Çin gelişmelerini çok fazla duyacağız. Çin'deki önlemlerin etkisi ilk durduğu anda ikinci şoku yaşadık. Oradaki sorun ciddi balon oluşmasına izin verilmiş olması. Çin işin halen başlangıcında, hiçbir önlem yapısal bir önlem değil. Devamının geleceğini düşünüyorum, çok da uzak değil.

FED BU YIL FAİZ ARTIRIR

Fed Çin'deki gelişmeleri takip ediyordur. İstihdam tarafında Fed'in faiz artışını destekleyen bir trend var. En geç Aralık'ta olur ama bu yıl Fed'in mutlaka faiz artıracağını düşünüyorum. Eylül ayında artırması da sürpriz olmaz. Faiz artışını öcü olarak görüyoruz ama Fed'in faiz artırması ABD ekonomisine güveninin göstergesi. Ölçülü faiz artışı işlerin yolunda gittiğini gösterecek. Tek başına faiz artışı ciddi bir satış dönemi anlamına gelmiyor. Fed'in faiz artışı ilk anda şok yaratabilir ama çok ciddi kalıcı etki yaratmasını beklemiyorum olumlu bile yansıyabilir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)