E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank hisseleri tarihi düşük seviyede---

Deutsche Bank hisseleri tarihi düşük seviyede

Deutsche Bank hisseleri tarihi düşük seviyede
26 Eylül 2016 - 15:52 borsagundem.com

Türkiye’nin iflas edeceğini iddia eden raporlar yayınlayan Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank zorda

Deutsche Bank’ın hisseleri, sabah saatlerinde tarihi düşük seviyeye gerilerken, Avrupa banka hisseleri de tepetaklak.

Türkiye için 'battı batacak', 'iflas etti, edecek' diyerek raporlar yayınlayan Deutsche Bank bugün adeta çöktü. Frankfurt borsasında işlem gören Deutsche Bank hisseleri, sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybederek tarihi düşük seviyesi olan 10,63 avrodan işlem gördü. Daha sonra bir miktar toparlanan banka hisseleri, 10,71 avro seviyelerinden alıcı buluyor.

Deutsche Bank hisselerinin tarihi düşük seviyeye inmesi, Avrupa banka hisselerini de olumsuz etkiledi. Rekor düşüşün ardından  Avrupa Bankaları ve Finansal Servisleri Endeksi yüzde 1,5 değer kaybetti.

Analistler, banka hisselerindeki düşüşte ABD makamlarıyla olan hukuki sorunların ve sermaye sıkıntılarının etkili olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Alman Focus dergisi, Almanya hükumetinin ABD makamlarıyla sorun yaşayan bankaya herhangi bir devlet yardımı yapmayacağını öne sürdü.

Deutsche Bank'tan geçen hafta yapılan açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ile 2005-2007 yıllarında gerçekleştirilen konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleri konusunda müzakere edildiği bildirilmişti.

Banka, sorunlu kredilerden dolayı ABD hükümetinin talep ettiği 14 milyar dolarlık uzlaşma bedelini ödemeyeceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selma ersen30 Eylül 2016 17:57

    Türkiye deutsche Banki bence almalı o zaman biz türkler ayakta kalması için ne gerekiyorsa yaparız hiç olmasa bir nebze rahatlarız bize Kölnde yapılanı unutmadik

  • fikret26 Eylül 2016 19:28

    Almanya batacak,haberleri yok.

  • ghjj26 Eylül 2016 19:11

    Deutsche Bank iflas ederse bütün dünyada domino etkisi yaratır bu faturayıda sadece Almanlar ve Avrupalılar ödemez bizide vurur .(önemli olan bu finansal krizin bir ekonomik krize dönüşmesini engellemek,bu krizden zarar almadan kâr elde edilebilecek birkaç rota belirlemektir "moody's in notuyla %4kaybeden BİST nekadar güven veriyor tartışılır"

  • Rapor26 Eylül 2016 17:56

    Bunlara rapor veren bile olmayacak .

  • ali26 Eylül 2016 17:47

    Deutsche Bank batarsa bıst te birçok hisede batar ...

  • reis26 Eylül 2016 16:06

    BETER OLSUN NAZİLER. TÜRKİYE İFLAS ETSE HALK PARASINI VERİR YİNE DE BATIRMAZ ÜLKESİNİ.

  • HASAN TOSUN26 Eylül 2016 16:04

    bu domuz eti yiyen almanlar varya türkiyenin düşmanı bir ülke allah sizin ülkenizi iflas ettirsin bizi dünya lideri yapsın inşallah,yalancı düzenbaz almanlar,kendi kirli çamaşırlarını görmezler,bize çamur atarlar.